Moni aikuinen lapsi saa taloudellista tukea vanhemmiltaan. Oletko yksi heistä? Vastaa kyselyymme.

Vanhemmilla ei useimpien ihmisten mielestä ole velvollisuutta auttaa aikuisia lapsiaan taloudellisesti. Silti moni vanhempi tekee niin, jos pystyy. Vanhempien tuella moni aikuinen lapsi pystyy säästämään omat tulonsa ja kerryttämään varallisuuttaan. 

Esimerkiksi Helsingin yliopiston Sukupolvien ketju -hankkeessa suurten ikäluokkien edustajat kertoivat auttavansa sekä omia lapsiaan että vanhempiaan runsaasti. Vuonna 2010 julkaistun artikkelin mukaan noin puolet vastaajista, joilla oli lapsia, oli antanut jälkikasvulleen taloudellista tukea viimeisen vuoden aikana.

Me Naisten taannoisessa kyselyssä moni vanhempi kertoi auttavansa mielellään aikuisia lapsiaan taloudellisesti. Apu voi olla tilisiirto, käteistä tai tavaroiden ja palveluiden maksamista lapsen puolesta. On myös vanhempia, jotka antavat aikuisten lastensa asua kotona tai heidän omistamassaan asunnossa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Oletko sinä saanut aikuisiällä tukea vanhemmiltasi? Teemme aiheesta juttua, johon kaipaamme näkemystäsi. Vastaa alla olevaan kyselyyn ja kerro ajatuksistasi! Olemme sitoutuneet suojaamaan vastaajien yksityisyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla