Mitä tapahtuu, kun kokemattomat sairaanhoitajat perustavat sotasairaalan Marokkoon? No ainakin siitä syntyy kiinnostava tv-sarja.

IS TV-LEHTI: Vuonna 2017 valmistunut Marokko – rakkauden ja sodan aika (Morocco – Tiempos de guerra) on 17-osainen sotadraama. Sarja sijoittuu 1920-luvun Melillaan, joka on Espanjalle kuuluva kaupunki Marokon rannikolla.

Espanja kävi sata vuotta sitten Rifin sotaa Marokossa tarkoituksenaan tuhota berberiheimojen muodostama tasavalta. Kesällä 1921 kuningatar lähetti madridilaisia sairaanhoitajaopiskelijoita Marokkoon tehtävänään perustaa uusi sotasairaala.

Nuorten naisten joukkoa johtaa päättäväinen Carmen, joka ei anna periksi edes everstille. Matkalla Marokkoon tyttöjä jännittää, mutta Carmen pysyy tiukkana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hoitajat perustavat Punaisen ristin sotasairaalan vanhaan koulurakennukseen. Ennen kuin sairaala on edes kunnolla valmis, ensimmäiset potilaat jo vyöryvät sisälle keskellä yötä. Kaaos on syntynyt hetkessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mukana sisarten joukossa on Julia, joka ei ole edes aloittanut hoitajaopintojaan. Hänen päämääränsä on päästä Marokkoon löytämään veljensä ja rakastettunsa sodan melskeestä. Kun Julia ei luo pitkiä katseita sairaalan lääkärin kanssa, hän kyselee pelotta rakkaiden perheenjäsentensä perään. 

Eversti ei katso hyvällä suurkaupungista tulevia yläluokkaisia naisia, joilla ei ole sairaanhoidosta tarpeeksi kokemusta. Naisten lisäksi sarjassa seurataan myös sairaalan lääkäreitä ja potilaiksi tulevia sotilaita.

Pommeja, pukuloistoa ja romantiikkaa

Sarjassa nähdään nimekkäitä näyttelijöitä, jotka Suomessakin muistetaan monista sarjoista. Tälläkin kertaa he tekevät takuuvarmaa työtä. Juliaa näyttelee Amaia Salamanca, joka muistetaan suosituista sarjoista Gran Hotel ja Velvet – muotitalon tarina.

Hänen lisäkseen sarjassa näyttelevät muun muassa Serranon perheestä tuttu Verónica Sánchez ja Anna Moliner, joka on näytellyt muun muassa kehutussa ja palkitussa Keskustytöt-epookkisarjassa. Alicia Borrachero on nähty muun muassa Rakkautta koleran aikaan -elokuvassa.

Pohjois-Marokkoon sijoittuvassa sarjassa näkee karua sodan runtelemaa maastoa, mutta pääsee myös ihastelemaan kaunista Välimeren maisemaa. Sota näkyy naisten työpaikan ikkunasta, ja pommien äänet kuuluvat. Tummasävyisessä draamassa nähdään rajuja sotakohtauksia, ja ainakaan ensimmäisessä jaksossa ei verta säästellä. 

Katsoja näkee myös upeaa 20-luvun pukuloistoa sekä kiinnostavaa ajankuvaa. Sodasta huolimatta elegantit nuoret naiset ovat huoliteltuja, ja tukka on kauniisti kiharalla. Kuten suomenkielinen nimikin lupaa, myös romantiikkaa on tiedossa.

Marokko – rakkauden ja sodan aika, keskiviikosta perjantaihin 12.2. alkaen klo 20.00 Yle Teema & Femillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla