Heikolla jäällä -jännityssarja onnistuu olemaan myös poikkeuksellisen ajankohtainen.

IS TV-LEHTI: Ruotsin ulkoministeri Elsa Engström (Lena Endre) matkustaa Arktisen neuvoston kokoukseen Grönlantiin. Hän on huolissaan napajäätiköiden sulamisesta ja aikoo ehdottaa öljynporauskieltoa alueella.

Saavuttuaan perille Elsa peruu viime hetkellä vierailunsa öljynetsintäaluksella ja lähettää paikalle neuvonantajansa Viktorin (Alexander Karim). 

Trillerimäisessä tapahtumaketjussa nähdään, kuinka Viktor otetaan aluksella panttivangiksi ja vaimo Liv todistaa kaiken kotonaan Ruotsissa puhuessaan miehensä kanssa näköpuhelua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Raskaana oleva Liv (Bianca Kronlöf) on Ruotsin suojelupoliisin salainen agentti, joka lähtee kidnappaajien perään Grönlantiin. Upeiden arktisten maisemien keskellä vastassa ovat useiden maiden ulkoministerit sekä paikalliset grönlantilaiset, joiden vaatimaton elämä ja erikoinen kieli tekevät sarjasta kiehtovan. Grönlantilaisten elämää harvemmin näkee tv:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varsin inhimillisen ja koskettavan lisänsä tiivistunnelmaiseen sarjaan tuo paikallispoliisi Enok (Angunnguaq Larsen), joka löytää alkoholiongelmista kärsivän vaimonsa humaltuneena kapakasta ja ottaa pienen tyttärensä mukaan töihin.

Pian selviää, että kidnappaajien alkuperäinen kohde oli Elsa. Onko hän edelleen vaarassa?

Yhteispohjoismaisen sarjan aihe on varsin ajankohtainen, sillä sarjassa Arktinen neuvosto yrittää löytää yhteisen linjan ympäristölle haitalliselle öljynporaukselle arktisella alueella.

Elsaa esittävä Lena Endre on yksi sarjan kehittäjistä, ja aihe on hänelle erityisen tärkeä. Hän on osallistunut Greenpeacen edustajana neuvoston kokoukseen Arktisen alueen alkuperäiskansojen edustajien kanssa.

Heikolla jäällä, sunnuntaina 9.2. klo 21.55 Yle TV1:llä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla