C Morella nähtävä Neiti Etsivä -sarja on klassinen murhamysteeri ripauksella hyytävää meininkiä.

IS TV-LEHTI: Nancy Drew, suomalaisittain Paula Drew, tunnetaan briljanttina harrastelijaetsivänä, joka on seikkaillut Neiti Etsivä -nuorisodekkareissa vuodesta 1930 saakka. 

Yli sata eri mysteeriä ratkonut Nancy nähdään nyt draamatrillerisarjassa Neiti Etsivä (Nancy Drew, 2019).

22-osaista mysteeriä kuvataan parhaillaan Vancouverissa Kanadassa, ja sarjan aloitusjakso nähtiin Pohjois-Amerikassa lokakuun alussa. 
Sarja on kerännyt ristiriitaisia arvioita, mutta antaisin sille kuitenkin mahdollisuuden, mikäli rakastaa mysteereitä ja ennen kaikkea Neiti Etsivää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pääroolissa nähdään Kennedy McMann, joka esittää punatukkaista 18-vuotiasta Nancyä. Äitinsä menettänyt Nancy on hyvin omapäinen, ja kirjoista poiketen hänellä on suuria vaikeuksia tulla toimeen lakimiesisänsä Carson Drew’n (Scott Wolf) kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuka on murhaaja?

Lukion jälkeen välivuotta pitävä Nancy työskentelee paikallisessa The Bayside Claw -kuppilassa, josta tulee eräänä iltana murhapaikka. Samalla Nancystä ja hänen työkavereistaan tulee epäiltyjä murhatutkinnassa.

Murhan jälkeen kylässä alkaa tapahtua outoja ja jopa yliluonnollisia asioita. Kauan sitten kuollut paikallinen tyttö alkaa kummitella Nancyn elämässä. Pian selviää, että kuolleella tytöllä on jotain tekemistä myös Nancyn perheen kanssa. Mysteeri syvenee entisestään.

Mikään ei kuitenkaan ole sitä, miltä aluksi näyttää.

Nancy, joka on äitinsä kuoleman jälkeen lopettanut mysteerien selvittämisen, alkaa vastahakoisesti selvittää murhatapausta pelastaakseen oman nahkansa. 

Tehokas ja taitava nuori nainen on tottunut työskentelemään mysteerien parissa yksin, mutta saa nyt tahtomattaan avukseen murhasta epäillyt työkaverinsa Bessin (Maddison Jaizani) ja Georgian (Leah Lewis) sekä poikaystävänsä Ned ”Nick” Nickersonin (Tunji Kasim). Nämä kaikki henkilöt ovat tuttuja myös Neiti Etsivä -kirjojen sivuilta.

Mikään ei kuitenkaan ole sitä, miltä aluksi näyttää. Nancyn työkavereista, poikaystävästä ja isästä paljastuu jo aloitusjaksossa piinaavia salaisuuksia.
Kuka on murhaaja? Kuka kummittelee hänen perässään? Ja miten kaikkien salaisuudet liittyvät kylässä tapahtuneeseen murhaan?

Mysteeriä selvitetään Horseshoe Bayn (kirjoissa River Heights) synkissä metsissä ja pikkukylän pimeissä illoissa, ja tarinaan sopiva miljöö tuokin oman osansa puistattaviin ja synkkiin tapahtumiin.

Jo alku koukuttaa

Päähenkilön aloitusjaksossa nähtävästä rasittavan teinimäisestä käytöksestä huolimatta sarja tempaa mukaansa siksi, että ainakin aloitusjakso päättyy todella koukuttavasti. Seuraava jakso on yksinkertaisesti nähtävä, jotta tietää, mitä jatkossa tapahtuu.

Onkin hyvä, että koko kausi seuraa yksittäistä tarinaa.

Riverdale-etsiväsarjaa muistuttavan sarjan ovat kirjoittaneet Josh Schwartz and Stephanie Savage

Neiti Etsivästä on tehty aiemmin viisi elokuvaa sekä kaksi tv-sarjaa. Ensimmäinen sarja nähtiin vuosina 1977–79 ja toinen vuonna 1995.

Neiti Etsivä -kirjat (1930–2003) syntyivät useamman kirjailijan kynästä salanimellä Carolyn Keene. Kirjoja on käännetty ainakin 45 kielelle, ja niitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 80 miljoonaa kappaletta.

Neiti Etsivän ensimmäiset kaksi jaksoa nyt C More -suoratoistopalvelussa. Myöhemmin jaksoja julkaistaan yksi viikossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla