Tässä Temptation Islandilla ollaan paikallisen koiran kanssa ihan nätisti. Kuva: Nelonen Media
Tässä Temptation Islandilla ollaan paikallisen koiran kanssa ihan nätisti. Kuva: Nelonen Media

Pitäisikö tuotantoyhtiön ottaa vastuuta Temptation Island -saarella parveilevien koirien hyvinvoinnista?

Temptation Island Suomi -ohjelman edellisellä kaudella levisi niin sanottu Free Vilma -liike, joka sai alkunsa, kun katsojat ja muut osanottajat huolestuivat Vilmasta, joka osallistui ohjelmaan jopa narsistiksi epäillyn Eliaksen kanssa.

Uudet jaksot ovat elvyttäneet Free Vilma -liikkeen, sillä Juuso ja (toinen) Vilma ovat palanneet saarelle. Juuso on vetänyt kokonaisen herneenpalon nenäänsä, jos Vilma on edes hipaissut ketään sinkkumiehistä, mikä on monien katsojien silmiin näyttänyt sen verran huolestuttavalta mustasukkaisuudelta, että parin eroa on toivottu avoimesti.

Eläintenystävän sydäntä kouraisee sarjan äärellä kuitenkin aivan toisenlainen huoli. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sarjassa on nähty paljon vapaana kulkevia koiria, joiden hyvinvoinnista monet katsojat ovat huolissaan. Kaulapannoista päätellen kyseessä eivät ole ihan kulkukoirat. Sen tarkempaa tietoa niiden omistajista ei kuitenkaan ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jatkuvan bilettämisen seurauksena alue on kaikkea muuta kuin siisti, ja maassa pyörivät roskat saattavat olla eläimille vaaraksi. Lisäksi meluisa örvellys on pelottavaa eläimille. Twitterissä ja esimerkiksi Vauva.fi-keskustelupalstalla onkin huolestuttu koirien hyvinvoinnista.

Huoli nousi pintaan erityisesti sen jälkeen, kun saarella alusta asti kovia kännejä kiskonut Juho alkoi käyttäytyä aggressiivisesti.

8.5. nähtävässä jaksossa – joka on jo nyt katsottavissa Ruutu+-palvelussa – Juho alkaa heitellä tavaroita ympäriinsä ja on vähällä osua tuolilla lähellä olevaan koiraan.

Kaikeksi onneksi koira säästyy osumalta, mutta katsoo ympärilleen korvat luimussa selvästi säikähtäneenä.

Moni katsoja pohtii, miksi Juhon annettiin raivota tällä tavalla. Eikö tuotantoyhtiön olisi pitänyt puuttua asiaan, kun osallistuja selvästi asetti muita vaaraan?

Kysymys on aiheellinen, koska kyseessä ei ollut yksittäistapaus – Juho raivosi vastaavalla tavalla jo edellisissä bileissä.

Kun juontaja Sami Kuronen Juhon ensimmäisen raivokohtauksen jälkeen kysyy, pelottaako Juhoa, että hän vielä satuttaa jotakuta muuta, hän tyytyy vastaamaan näin:

– En usko, että se menee siihen koskaan, että kun on tommonen, niin sitten johonkin muuhun purkaa tommosen. En usko, että menisi koskaan ketään ihmistä satuttamaan.

Mahtaako oman pahan olon purkaminen koiriin sitten olla Juhon mielestä jotenkin hyväksyttävämpää? Ainakaan hän ei suutuspäissään tavaroita heitellessään yhtään katso, mihin niitä lentelee.

Me Naiset sekä Temptation Island Suomi ohjelmaa esittävät Nelonen ja Ruutu kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla