Parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow,  seksuaali- ja logoterapeutti Elina Tanskanen sekä psykologi Tony Dunderfelt toimivat ohjelman asiantuntijoina. Kuva: AVA
Parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow, seksuaali- ja logoterapeutti Elina Tanskanen sekä psykologi Tony Dunderfelt toimivat ohjelman asiantuntijoina. Kuva: AVA

Viidennellä Ensitreffit alttarilla -kaudella ihmiset kokevat henkilökohtaista kasvua – näin ainakin asiantuntijat lupaavat.

IS TV-LEHTI: Viides kausi Ensitreffit alttarilla -sarjasta alkaa tutusta tilanteesta: satojen hakijoiden joukosta on valikoitunut kolme täydellistä matchia, jotka tapaavat vasta alttarilla.

Aloitusjaksossa esitellään kaikki kuusi henkilöä, jotka ovat menossa naimisiin. Toisensa he tapaavat vasta seuraavassa jaksossa.

Muutamasta parista voi tehdä ainakin ulkoisesti nopean päätelmän: he tuntuvat sopivan toisilleen täydellisesti, onhan heillä samankaltaiset arvot, huumori ja jopa harrastuksetkin.

Yksi uusista pareista sen sijaan herättää epäilyn, voiko erilaisuus toimia? Toinen on hieman boheemi ja erittäin rauhallinen, toinen railakkaampi cityihminen.

Viime vuonna liika eroavuus erotti Petrin ja Marin, koska toinen söi tuorepuuroa ja pyöräili, toinen ei.

Ohjelman asiantuntijat kertovat, että yhteisiin harrastuksiin on nyt kiinnitetty enemmän huomiota – sekä siihen, että ihminen todella on sitä, mitä sanoo olevansa.

Asiantuntijoillekin on tullut vuosien aikana esiin asioita, joita ohjelman hakijat eivät ole kertoneet tai eivät ole nähneet itsessään, ja tänä vuonna joitakin seikkoja on tarkistettu jopa lähipiiriltä.

Asiantuntijana jatkava Tony Dunderfelt paljastaa, että tällä kaudella koetaan suurta draamaa. Jokainen pari tulee ajelemaan melkoista vuoristorataa.

– Kaikkien aikojen kausi, toteaa Dunderfelt.

Pieniä muutoksia ohjelmaan on luvassa, sillä aloitusjaksossa morsiamet saavat sulhasten kirjoittamien kirjeiden mukana myös yhden kuvan tulevasta sulhasestaan. Tosin kuva on lapsuusvuosilta, eli mitään suurta paljastusta se ei tuo tullessaan.

Tämä kausi eroaa asiantuntijoiden mukaan aiemmista siinä, että ihmiset kokevat henkilökohtaista kasvua ja nyt on valmiutta nähdä myös omat huonot puolet.

”Me kaikki harjoittelemme parisuhteissa olemista ihan koko ajan. Sitä päivää ei tule, että olisimme joskus valmiita.”

Ohjelman uusi asiantuntija Marianna Stolbow käy pariskuntien kanssa aktiivisesti läpi heidän omaa parisuhdemalliaan, eli millaisen mallin he ovat saaneet lapsuudenkodistaan. Se malli seuraa jokaista ihmistä sitä tiedostamatta.

Stolbow ihastui ohjelmaa tehdessään joka pariskunnan erilaisuuteen ja siihen, miten näiden parien ongelmat ovat juuri niitä, joihin ihmissuhteissa tavallisesti törmätään.

Parisuhdekouluttajana työskentelevä Stolbow pitää ohjelmaa hyvänä apuna katsojien omissa suhdesolmuissa.

– Me kaikki harjoittelemme parisuhteissa olemista ihan koko ajan. Sitä päivää ei tule, että olisimme joskus valmiita.

Ehkä juuri tässä on ohjelman suosion salaisuus: se on monien parisuhteiden terapeutti ja jopa pelastus pimenevien syysiltojen keskellä.

Ensitreffit alttarilla, Ava klo 21.00