Vielä laihdutuskuuria tärkeämpi asia on se, mitä dieetin jälkeen tapahtuu.

IS TV-LEHTI: Brittidokumentti Prisma: Toimivatko dieetit? (2018) romuttaa ennakkoluulot ja osoittaa, että pikadieetti voi saada aikaan myönteisen muutoksen.

Juontaja Javid Abdelmoneimin haastatteleman ravitsemustieteilijä Susan Jebbin mukaan viimeaikaiset tutkimustulokset osoittavat, että motivoitunut pikadieetti voi antaa parempia tuloksia kuin hidas laihduttaminen. Keskeistä on pysyä laihdutuskuurin jälkeen terveellisessä ruokavaliossa.

Lääkäri Abdelmoneim jakaa asiantuntijoiden vinkin, jonka mukaan houkutus mässäilyyn vähenee, kun sallittu tila syömiseen on vain keittiö tai ruokailuhuone.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Dokumentissä laihdutuskokeiluun osallistuu neljä koekaniinia, jotka nauttivat päivittäin yhdeksän viikon ajan vain nestemäistä, 800 kilokaloria sisältävää ravintoa ja siirtyvät sen jälkeen asteittain kohti terveellisempää ruokavaliota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jälkiruokien ystävällä Paulilla on todettu kakkostyypin diabetes. Jättiannoksia kokkailevan 52-vuotiaan Tracyn sydänkohtausriski on samalla tasolla kuin 75-vuotiaan. Noutoruokaan addiktoitunut Rebecca on jopa kutsuttu kebabia perheelle toimittaneen miehen häihin. Naposteluun taipuvaisella Yolandella on rasvamaksa.

Laihtumisen keskeinen tähtäin on saada osallistujat paranemaan liikalihavuuden aiheuttamista terveysongelmista. Lopputulemaa liikaa paljastamatta voi sanoa, että hyviä tuloksia on tullut neljä kuukautta kokeilun jälkeenkin.

Prisma: Toimivatko dieetit?, keskiviikkona 30.10. klo 19.00 Yle TV1:llä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla