Hauska brittisarja havainnollistaa, mitä koiranpennun koulutuksessa on otettava huomioon. 

IS TV-LEHTI: Kun koiranpentu tulee kotiin noin 8 viikon ikäisenä, alkaa tiukka koulutusvaihe, jota ei kannata jättää väliin. Asiantuntijat uskovat, että koiran aivot ovat lähes täysin kehittyneet noin 16-viikkoisina, ja uusien asioiden oppiminen vaikeutuu.

Koiranpentujen ensihetket -sarjassa koetaan surkuhupaisia hetkiä, kun karvaturrit valloittavat omistajiensa sydämet niin, etteivät nämä pysty kouluttamaan niitä kunnolla. Tai jos ihmiset ovat valinneet rodun, jota eivät pystykään hallitsemaan.

Esimerkiksi Lovedayn perheen Ralph-pentu on opetettu sisäsiistiksi jo ennen lapsiperheeseen tuloa, mutta vaikka se vinkuu ulos, ihmiset eivät huomaa. Niinpä koira oppii taas tekemään tarpeensa sisälle!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Paljon muitakin esimerkkejä nähdään. Joku pentu näykkii vaarallisesti, koska luulee kieltosanan olevan kutsu leikkiin – heiluttelevathan ihmiset käsiään samalla sen kuonon edessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lohdutuksen sana silti koirien omistajille: oppivat lemmikit vanhempinakin, se vain vie hiukan enemmän aikaa. Ja kaikkea pentu ei voi tuossa ajassa edes saada hallintaan.

Perusasiat on hyvä kuitenkin käydä läpi pikkukoiran kanssa: näykkimisen lopettaminen, sisäsiisteys, uusien ihmisten ja vaihtelevien tilanteiden sekä muiden eläinten kohtaaminen sopuisasti, lenkkeily ulkona ja luokse tulo kutsusta.

Hauskassa ja opettavaisessa brittisarjassa käytetään myös asiantuntija-apua, ja hyvä niin.

Koiranpentujen ensihetket, TV2 klo 20.00.

Vierailija

Ekan jakson perusteella olen kyllä huolissani, miten helpolla pentuja oli annettu perheille. Olivat yllättyneitä siitä, miten koiran pentu on koira. Omistajat eivät tiedä,miten koirasta pidetään huolta. Koira ei ole leikkikaveri, lemmikki vain sen takia että itsellä on tylsää. Ralph koira annettu aivan väärään perheeseen; pojalle,joka ei ole kiinnostunut ollenkaan. Apua tätä ohjelmaa, jos noi koirat on oikeasti noilla perheillä. Koiraa ei voi ottaa vain hetken mielijohteessa. Ei ole koiralla ainakaan hyvä olla

Sisältö jatkuu mainoksen alla