Vesa-Matti Loiri (Uuno Turhapuro) ja Marjatta Raita (Elisabeth Turhapuro) olivat Uuno-leffojen rakastava taistelupari. Kuva: MTV3
Vesa-Matti Loiri (Uuno Turhapuro) ja Marjatta Raita (Elisabeth Turhapuro) olivat Uuno-leffojen rakastava taistelupari. Kuva: MTV3

Kesä on Uuno-elokuvien uusintojen kulta-aikaa.  – Uskomatonta on ollut huomata, että Uunon vitsit purevat sukupolvelta toiselle, ja jopa nykyajan älyteknologiasukupolvi on löytänyt hahmon, Loiri kertoo.

IS TV-LEHTI: Vesa-Matti Loiri kertoi Ilta-Sanomille 2017, kuinka legendaarinen Uuno Turhapuron -hahmo syntyi. Sen suosio yllätti ensin televisiossa, sitten valkokankaalla.

Ensimmäinen elokuva, nyt nähtävä Uuno Turhapuro ilmestyi vuonna 1973. Lopulta siitä kehkeytyi 19-osainen leffasarja.

Uunon hahmon takana oli pitkälti Pertti ”Spede” Pasanen.

– En uskonut alkuunkaan, että Uunosta voisi tulla hitti. Spede oli ainoa, joka siihen uskoi. Olin väärässä, onneksi, Loiri sanoi.

– Spede halusi mun näyttelevän Uunoa, mutta kun siitä tuli niin pirun suosittu, hän olisikin yhtäkkiä halunnut itse sen rooliin. Spede oli mulle kateellinen Uunosta.

Uunon hahmon pohjana ovat laiskuus ja epäsiisteys, naisten naurattamista ja tilannekomiikkaa unohtamatta.

– Uunossa on jokaiselle jotakin. Uskomatonta on ollut huomata, että Uunon vitsit purevat sukupolvelta toiselle, ja jopa nykyajan älyteknologiasukupolvi on löytänyt hahmon, Loiri kertoi.

– Naiset tykkäävät Turhapurosta varmaan siksi, että sitä katsellessaan he voivat huokaista helpotuksesta ja todeta, että onneksi Uuno on sentään vielä rähjäisempi kuin oma ukko. Miehistä monet taas haluavat löytää jotain samaa kuin Uunossa on. Jollain selittämättömällä tavalla Uuno-rinnastukset ovat jopa ylpeydenaiheita.

Uuno Turhapuro, Sub klo 21.00

Vierailija

Tänään tv:ssä: Uunojen Uuno Vesa-Matti Loiri: ”Spede oli mulle kateellinen Uunosta”

Ei Spedellä olisi oikeasti kyvyt riittäneet Uunoksi, vaikka mies nero olikin. Saattisi olla hieman sama juttu kuin jos olisi lahjakas sanottaja lauluntekijä ,niin alkaa kadehtia niiden menestystä jotka saavat famee ja gloryy vain koska heillä vain sattuu olemaan enkelin ääni. Inhimillistäkö.) Ja onhan tuo Härskin sivuroolikin ihan mainio...
Lue kommentti

Tuoreella kaudella seurataan uutta ajanjaksoa Britannian kuningasperheessä.

Tulevalla The Crown -kaudella nähdään uudet kasvot Kuningatar Elisabet II:n roolissa. Brittinäyttelijä Olivia Colman, 44, ottaa roolin haltuunsa. Kuningattaren näyttelijä vaihtuu, sillä uusilla tuotantokausilla siirrytään kuvaamaan aikaa vuosien 1964 ja 1970 välillä. Kahdella ensimmäisellä kaudella nuorta kuningatarta näytteli Claire Foy.

Tieto Colmanin roolituksesta julkaisiin jo huhtikuussa sarjan Twitter-tilillä, mutta nyt sarja julkaisi ensimmäisen kuvan uudesta kuningattaresta.

– Olen niin innoissanu roolistani The Crownissa. Claire Foy on mielestäni nerokas, ja tulee olemaan todella vaikeaa seurata hänen jalanjälkiään. Aion yksinkertaisesti katsoa jokaisen jakson uudelleen ja kopioida hänet, Colman kommentoi Twitterissä roolitustaan.

Iso-Britannian kuningatar Elisabet II:n nuoruudesta kertovan sarjan kolmannen kauden odotetaan alkavan vuonna 2019.

Colman on urallaan palkittu näyttelijä – hän on voittanut kolme Bafta-palkintoa, kolme BIFA-palkintoa ja yhden Golden Globe -palkinnon sekä ollut ehdolla kaksi kertaa Emmy-palkinnon voittajaksi. Tutuksi hän on tullut brittiläisissä komediasarjoista ja elokuvasta Rautarouva.

Melk-draamakomediasarjassa sinkkuäidit päätyvät sattuman oikusta kämppiksiksi.

IS TV-LEHTI: Tänään alkava Melk on norjalainen, kymmenosainen draamakomediasarja, jonka idean taustalla ovat Ragnhild Heien Myntevik ja Julia Elise Schacht.

Sarjassa seurataan kahta äitiä, jotka päätyvät eri syistä odottamaan vauvaa yksin. Sairaalassa Ingrin (Ragnhild Myntevik) ja Mathilden (Julia Schacht) reittit risteävät absurdilla tavalla, kun vauvat vahingossa vaihtuvat. Syntyy omalaatuinen ja ystävyys- ja kämppissuhde.

Päähenkilöt ovat vastoin omaa tahtoaan sinkkuäitejä. Mathilde erosi eksästään ennen kuin tiesi olevansa raskaana, Ingrin puoliso kuoli. Naiset ovat luonteiltaan ääripäitä: Ingri hätäilee, varoo ja suorittaa, Mathilde kruisailee vielä viimeisillään lähettinä kantamusten kanssa. Myös äitiyteen heillä on erilainen näkemys. Synnytyssaliin rynnätessään Ingri uskoo olevansa sovelluksen mukaan 7 cm auki, Mathilde taas ei muistanut edes etukäteen soittaa.

Sarjassa puhutaan viehättävän suoraan. Hillitön hahmo on vitsiniekka kätilö, joka muun muassa repeilee synnytysrepeämille. Jatkossa luvassa on omituisia tapaamisia muun muassa ylikomean gynekologin ja erinäisten äiti-lapsiryhmien parissa.

Melk, TV2 klo 22.45