Me Naiset
|
Marko Lempinen
Vesa-Matti Loiri (Uuno Turhapuro) ja Marjatta Raita (Elisabeth Turhapuro) olivat Uuno-leffojen rakastava taistelupari. Kuva: MTV3
Vesa-Matti Loiri (Uuno Turhapuro) ja Marjatta Raita (Elisabeth Turhapuro) olivat Uuno-leffojen rakastava taistelupari. Kuva: MTV3

Kesä on Uuno-elokuvien uusintojen kulta-aikaa.  – Uskomatonta on ollut huomata, että Uunon vitsit purevat sukupolvelta toiselle, ja jopa nykyajan älyteknologiasukupolvi on löytänyt hahmon, Loiri kertoo.

IS TV-LEHTI: Vesa-Matti Loiri kertoi Ilta-Sanomille 2017, kuinka legendaarinen Uuno Turhapuron -hahmo syntyi. Sen suosio yllätti ensin televisiossa, sitten valkokankaalla.

Ensimmäinen elokuva, nyt nähtävä Uuno Turhapuro ilmestyi vuonna 1973. Lopulta siitä kehkeytyi 19-osainen leffasarja.

Uunon hahmon takana oli pitkälti Pertti ”Spede” Pasanen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– En uskonut alkuunkaan, että Uunosta voisi tulla hitti. Spede oli ainoa, joka siihen uskoi. Olin väärässä, onneksi, Loiri sanoi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Spede halusi mun näyttelevän Uunoa, mutta kun siitä tuli niin pirun suosittu, hän olisikin yhtäkkiä halunnut itse sen rooliin. Spede oli mulle kateellinen Uunosta.

Uunon hahmon pohjana ovat laiskuus ja epäsiisteys, naisten naurattamista ja tilannekomiikkaa unohtamatta.

– Uunossa on jokaiselle jotakin. Uskomatonta on ollut huomata, että Uunon vitsit purevat sukupolvelta toiselle, ja jopa nykyajan älyteknologiasukupolvi on löytänyt hahmon, Loiri kertoi.

– Naiset tykkäävät Turhapurosta varmaan siksi, että sitä katsellessaan he voivat huokaista helpotuksesta ja todeta, että onneksi Uuno on sentään vielä rähjäisempi kuin oma ukko. Miehistä monet taas haluavat löytää jotain samaa kuin Uunossa on. Jollain selittämättömällä tavalla Uuno-rinnastukset ovat jopa ylpeydenaiheita.

Uuno Turhapuro, Sub klo 21.00

Vierailija

Ei Spedellä olisi oikeasti kyvyt riittäneet Uunoksi, vaikka mies nero olikin. Saattisi olla hieman sama juttu kuin jos olisi lahjakas sanottaja lauluntekijä ,niin alkaa kadehtia niiden menestystä jotka saavat famee ja gloryy vain koska heillä vain sattuu olemaan enkelin ääni. Inhimillistäkö.) Ja onhan tuo Härskin sivuroolikin ihan mainio...

Sisältö jatkuu mainoksen alla