Tänään televisiossa nähtävä Armomurhaaja-draama nosti sivuroolien konkarin Matti Onnismaan viimein pääosaan.

IS TV-LEHTI: Vakava ilme ja lyhyet, tylyt repliikit. Kenties vähän uhkaavaa konnamaisuutta.

Matti Onnismaa on näytellyt samaa tyyppiroolia koko ikänsä, mutta vasta Armomurhaaja-draama tarjoaa hänelle uran ensimmäisen pääosan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Teemu Nikki ei tosin poikkea ruodusta: hänkin esittelee Onnismaan kovanaamana, jota edes haparoiva romanssi ei täysin sulata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eläinten lopettamiseen erikoistunut automekaanikko Veijo on myyttisiä piirteitä saava rankaisijahahmo, joka ei säästele halveksuntaansa, jos ja kun hän huomaa ihmisten kohtelevan kaltoin lemmikkejään.

Vaikka raamikkaasta Veijosta huokuu hyvä epämääräinen uhka, Nikki piirtää hänet yllättävänkin vähin särmin: tarina ei esimerkiksi kunnolla vastaa vihjauksiin hänen oman isäsuhteensa vaikeuksista.

Nikin televisioon ohjaamiin, rönsyileviin nuortensarjoihin #lovemilla ja Sekasin verrattuna mustaksi komediaksikin luonnehdittu Armomurhaaja on pelkistetty – ja ohut.

Tasapainoilu rakkauden ja sydämen kylmettämisen välillä jää puolitiehen. Vähitellen hallitsevammaksi nouseva sivujuonne uusnatsiporukan väliinputoajan epätoivosta päätyy kiertämään kehää Jari Virmanin latautuneesta suorituksesta huolimatta.

Armomurhaaja, sunnuntaina 15.9. klo 21.05 Yle TV1:llä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla