Me Naiset
|
Timo Kuismin
John C. Reilly ja Salma Hayek nähdään hyytävinä kruunupäinä illan huippuelokuvassa Tarujen taru. Kuva: NonStop Entertainment AB / Yle Kuvapalvelu
John C. Reilly ja Salma Hayek nähdään hyytävinä kruunupäinä illan huippuelokuvassa Tarujen taru. Kuva: NonStop Entertainment AB / Yle Kuvapalvelu

Seksuaalisuus roihuaa ja veri virtaa kolmessa toisiinsa saumattomasti kietoutuvassa fantasiatarinassa.

IS TV-LEHTI: Vanhat sadut on harvemmin suunnattu lapsille. 1700-luvulla eläneiden kulttuuritutkijaveljesten Jacob ja Wilhelm Grimmin keräämien perinnesatujen kirjossa on hämmästyttävän julmia tarinoita, joista esimerkiksi Disney on muokannut aikojen saatossa lapsille sopivia, siloteltuja versioita.

Tiukasta mafiaelokuvastaan Gomorra (2008) ja tositv-piruilusta Reality (2012) tunnetun italialaisohjaaja Matteo Garronen Tarujen tarun (Tale of Tales, 2015) julmien eikä niin opettavaisten satujen takana on 1500-luvulla syntynyt runoilija Giambattista Basile. Seksuaalisuus roihuaa ja veri virtaa, kun kolmessa toisiinsa saumattomasti kietoutuvassa tarinassa päästetään logiikkaa kaihtavat fantasia-ainekset vapaasti virtaamaan.

Kolmen kuningaskunnan tarinoissa Salma Hayek näyttelee uransa parhaassa roolissa kuningatarta, joka on valmis syömään vaikka meripedon jättimäisen sydämen saadakseen lapsen. Toisessa tarinassa tytärtään laiminlyövä kuningas (Toby Jones) ystävystyy parimetriseksi jöllikäksi kasvavan kirpun kanssa. Kolmannessa Vincent Cassel on elosteleva kunkku, joka sokeassa naisen himossaan päätyy sänkyyn aivan eri henkilön kanssa kuin kuvittelee. Kaikilla heillä on tarve saada jotain saavuttamatonta, jonka eteen he joutuvat tekemään ehkäpä sen kaikkein arvokkaimman uhrauksen. Paha ei saa palkkaansa, eikä hyvää ole edes olemassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuvastoltaan espanjalaisen Guillermo del Toron Pan´s Labyrinthia (2006) muistuttava Tarujen taru on virkistävällä tavalla valtavirrasta poikkeava elokuva, jonka huikeat kuvauspaikat häikäisevät. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarujen taru, Teema & Fem klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla