Varakkaiden rouvien ryöstöretki on ajatuksena aika kaukaa haettu, mutta ruotsalainen komediaosaaminen pelastaa Rouvat ryöstäjinä -sarjan.

IS TV-LEHTI: Kuusiosainen, uusintana nähtävä ruotsalainen draamakomediasarja Rouvat ryöstäjinä (Enkelstöten, 2015) kertoo kahdesta eläkeikää lähestyvästä naisesta, jotka yllättävien taloushuolien iskiessä saavat erittäin huonon idean: ryöstetään pankki!

Sarja perustuu Tomas Arvidssonin esikoisromaaniin Herrojen kanssa varkaissa (Enkelstöten, 1976). Kirjasta tehtiin ensimmäinen tv-versio jo vuonna 1980. 

Opettaja-Jennyn (Lotta Tejle) avioliitto päättyy ja nuorena tehty avioehto on päässyt unohtumaan. Lääkäri-Cecilia (Sissela Kyle) menettää varansa osakemarkkinoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yllättävä idea pankkiryöstöstä syntyy, kun Cecilia kuulee kuolevan syöpäpotilaansa ryöstösuunnitelmasta, jota tämä ei ehdi toteuttaa. Idioottivarmaksi mainostettu tilaisuus houkuttelee, mutta homma ei mene kuin Strömsössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka sarjaa voisi luulla silkaksi farssiksi, hyvien näyttelijöiden ja maltillisen ohjauksen avulla siihen on saatu syvempiäkin sävyjä kohtuullisen uskottavasti, vaikka kahden kohtuullisesti toimeentulevan rouvan loikkaa vakavan rikoksen teille on vaikea järjellisesti motivoida.

Solsidanin Alexina tuttu Felix Herngren on ohjannut sarjan kolme ensimmäistä osaa. Solsidanin veroista riemun aihetta on turha odottaa, mutta ruotsalaisilla on pitkät perinteet tässä tyylilajissa, ja se näkyy rutinoituneen varmana työnä kautta linjan.

Rouvat ryöstäjinä, Yle Teema & Fem maanantaina 8.7. klo 17.10

Sisältö jatkuu mainoksen alla