Läpi seinän -draamakomediassa nainen joutuu kihlattunsa hylkäämäksi muttei suinkaan lannistu.

IS TV-LEHTI: Israelin ortodoksijuutalaisten rituaalien ja sukupuoliroolien kuvaaja Rama Burshtein jatkaa debyyttiohjauksensa Sydämellä on syynsä (2012) vivahteikkaalla linjalla, mutta astetta komediallisemmin elokuvalla Läpi seinän (Laavor et hakir, 2016).

Tv-esityksistäkin tutun Sydämellä on syynsä -elokuvan yhteydessä puhuttiin syystä Jane Austenin romaanien ja niiden filmatisointien vaikutteista. Sama linja jatkuu tässä romanttisessa draamakomediassa.

Naisohjaajana Burshtein on omistautunut oman sukupuolensa aseman tarkasteluun. Mutta kun Sydämellä on syynsä näytti nuoren naisen umpikujan ortodoksijuutalaisten hasidiyhteisön avioliittomarkkinoilla, on uuden elokuvan pääosassa aktiivinen toimija.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun Mikhal (melkein ärsyttävän energinen Noa Koler) joutuu kihlattunsa hylkäämäksi, tomera nainen ei lannistu, vaan varaa häähuoneiston tietyksi päiväksi ja luottaa siihen, että jumala löytää hänelle oikean miehen ajoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tällä kertaa naiset eivät Burshteinin elokuvassa ole vain tunteilevia statisteja hattu- ja lettipäisten miespäättäjien joukossa, vaan Mikhal on valmis näyttämään kaikille kaapin paikan.

Aivan edeltäjänsä veroinen tyylikäs taidonnäyte lähikuvavetoinen ja hieman tasapaksu Läpi seinän ei ole, mutta ajatuksia herättävänä elokuvana se poikkeaa romanttisten komedioiden valtavirrasta edukseen.

Läpi seinän, keskiviikkona 9.10. klo 21.55 Teema & Femillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla