Uutisvuodon alkuperäinen päätuomari Peter Nyman palaa juurilleen ja ottaa komennon haltuunsa. Vakiokapteeneina nähdään Reetta Räty sekä Ilkka Uusivuori. Kuva: MTV3
Uutisvuodon alkuperäinen päätuomari Peter Nyman palaa juurilleen ja ottaa komennon haltuunsa. Vakiokapteeneina nähdään Reetta Räty sekä Ilkka Uusivuori. Kuva: MTV3

Legendaarinen Uutisvuoto alkaa uudelleen MTV3-kanavalla. 

IS TV-LEHTI: 

Onko tässä mitään järkeä?

Tätä varmasti moni mietti, kun selvisi, että jo useamman vuoden ajan uskottavuutta MTV:n uutisankkurina rakentanut Peter Nyman palaakin takaisin Uutisvuotoon, josta hän jo kertaalleen lähti pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko tämä sitten Nymanin osalta askel eteen- vai taaksepäin, sen vain aika näyttää. Ainakin Nyman itse on ratkaisuunsa tyytyväinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Fiilis on oikein hyvä. En voi tehdä molempia töitä yhtaikaa, joten kun minua pyydettiin mukaan, valitsin tämän. Olin ehtinyt jo miettiä asiaa, koska kun kuulin Uutisvuodon palaavan, arvasin, että minua pyydetään mukaan, Nyman sanoo.

– Uutisvuoto on ollut minulle aina tärkeä henkinen koti, eikä paluu tunnu arkiselta. Lähdin ohjelmasta alunperin pois siksi, että on hyvä leimautua välillä muuhunkin. Siirtymät ovat hyviä, koska ihmiset ajetaan helposti tiukkaan rooliin.

Nyman viihtyi uutisankkurin työssään, mutta piti Uutisvuodon palaamista kohtalonaan.

– Eihän tästä pestistä voinut kieltäytyä. Uutistoimittajan työ tarkoittaa myös pitkiä päiviä, ja tähän pestiin menee vähemmän aikaa. Teen Uutisvuodon ohella muitakin viestintähommia, Nyman toteaa.

21 vuotta sitten Ylellä startannut Uutisvuoto oli alkaessaan hyvin erinäköinen kuin nyt. Tuolloin kapteeneina ihastutti kaksikko Tommy Tabermann ja Jari Tervo. Nyt kanava vaihtuu, ja Nymanin viereen istahtavat media-alan monitoimimies Ilkka Uusivuori ja toimittaja Reetta Räty.

Kapteenit ovat innoissaan uudesta pestistään. Uusivuori on aikoinaan tuurannut pari kertaa silloista kapteenia Stan Saanilaa.

– Tämä on tosi hieno juttu. Seuraan aktiivisesti politiikkaa, ja rakastan yhteiskunnallista satiiria. Radiojuontajan vuosina minun piti olla hauska joka aamu jo seitsemältä, ja siinä tuli opeteltua asioiden ja näkökulmien valintoja, Uusivuori kertoo.

Helsingin Sanomissa pitkään työskennellyt Räty on ollut vieraana Uutisvuodossa ja kommentaattorina Pressiklubissa.

–Tämä on jännä tilanne, sillä en ole ollut tv:ssä töissä, Räty pohtii.

Uutisvuoto, MTV3 klo 21.00

Joonas on hyvä

Joonas Nordman saisi olla vakivieras tai mieluummin kapteeniksi Reetta Rädyn tilalle. Rädyn puheääntä ei pysty kuunteleen, vaikka muuten on varmaan ihan ok. Roosa Meriläinen vieraana räkätti koko ajan, ei paljon muuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla