Elokuva Vuosisadan naiset pohjautuu ohjaajansa omiin kokemuksiin.

IS TV-LEHTI: Vuosisadan naiset (2016) on ohjaaja-käsikirjoittajansa Mike Millsin omiin nuoruuden kokemuksiin osittain perustuva nostalginen kasvutarina, joka sai Oscar-ehdokkuuden parhaasta käsikirjoituksesta. 

Vuoden 1979 Kaliforniaan sijoittuvassa draamakomediassa teini-ikäisen Jamien (Lucas Jade Zumann) isä on jäänyt kuvioista ja poikaa kasvattaa hänen yli viisikymmentävuotias äitinsä Dorothea (Annette Bening), joka vaikuttaa tyytyväiseltä ilman miestä.

Jamie elääkin pääasiassa kolmen erilaisen ja eri-ikäisen naisen ympäröimänä, sillä äidin lisäksi kuvioissa on Dorothealta huonetta vuokraava taiteilijapersoona Abbie (Greta Gerwig) sekä Jamien ystävä ja ihastuksen kohde Julie (Elle Fanning), joka kyllä nukkuu öitään Jamien vierellä, mutta ei halua ystävyyttä enempää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Dorothea tuntee olonsa epävarmaksi ja toivoo poikansa oppivan elämästä muiltakin kuin itseltään, joten hän keksii ehdottaa Abbielle ja Julielle, että he auttaisivat Jamien kasvatuksessa kohti miehuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pienimuotoisen elokuvan keskiössä on äidin ja pojan suhde. Hitaasti ja ilman varsinaista juonta etenevän, sydämellisen tarinan vahvuus on kiinnostavissa henkilökuvaelmissa ja vakuuttavassa näyttelijäntyössä.

Vuosisadan naiset, torstaina 28.11. klo 20.00 Yle Teema & Femillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla