Me Naiset
|
Tarja Ollikainen
Sairaanhoitaja Ally (Jodie Whittaker) päätyy monen mutkan kautta valelääkäriksi. Kuva: Mark Mainz / Yle Kuvapalvelu
Sairaanhoitaja Ally (Jodie Whittaker) päätyy monen mutkan kautta valelääkäriksi. Kuva: Mark Mainz / Yle Kuvapalvelu

Voit luottaa minuun -sarjassa seurataan ristiriitaista hahmoa, jolle katsoja toivoo kaikesta huolimatta onnellisen lopun.

IS TV-LEHTI: Trilleriksi kuvailtu brittidraama Voit luottaa minuun (Trust Me, 2017) alkaa yllättävän tyynesti ollakseen jännityssarja. Ilmeisesti jännitys tiivistyy sitä mukaa kuin silmukka päähenkilön ympärillä kiristyy.

Uusi, neliosainen sarja kertoo valeidentiteetin varassa elämisestä. Tarinan alussa sairaanhoitaja Cath (Jodie Whittaker) havahtuu sairaalan huonoon potilaskohteluun ja pyytää toimittaja Sam Kellya (Nathan Welsh) kirjoittamaan asiasta. Lehti vaatisi todistajan näkökulman juttuun, mutta Cath ei uskalla kertoa totuutta julkisesti. Hän päättää mainita epäkohdista sairaalan johdolle, minkä seurauksena saakin potkut.

Eteen tulee tilaisuus, joka on liian hyvä ollakseen totta, ja Cath ryhtyy lääkäriksi väärän henkilöllisyyden turvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusi elämä uudessa kaupungissa alkaa Molly-tyttären (Summer Mason) kanssa. Asiat alkavat mennä solmuun, kun uudesta työpaikasta löytyy rakkaus kollegan (Emun Elliott) kanssa, toimittaja haluaa palata artikkeliin ja ex-mies Karl (Blake Harrison) haluaisi olla lähempänä tytärtään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutkattomasti toteutettu sarja on realistinen ja tarina on yleispätevä – uutisia valelääkäreistä kun on riittänyt Suomessakin.

Päähenkilö on kiehtova hahmo. Toisaalta hänellä on tahto tehdä hyvää, mutta riskinä on tehdä pahaa, koska pätevyys ei riitä. Jodie Whittaker (mm. Broad church) tekee roolistaan helposti samaistuttavan: kaikesta huolimatta katsoja toivoo naiselle onnellisen lopun.

Sarjasta on valmistunut jo toinenkin tuotantokausi, tosin uudella tarinalla ja miehityksellä, sillä Whittaker kiinnitettiin sarjaan Doctor Who.

Voit luottaa minuun, Yle TV1, pe klo 21.05

Sisältö jatkuu mainoksen alla