Hanna Svensson (Marie Richardson) ilmiantoi oman poikansa, Christianin (Adam Pålsson), huumeiden välittämisestä. Nyt Christian on sovittanut rangaistuksensa, mutta kokemus on muuttanut poikaa. Kuva: Yle kuvapalvelu
Hanna Svensson (Marie Richardson) ilmiantoi oman poikansa, Christianin (Adam Pålsson), huumeiden välittämisestä. Nyt Christian on sovittanut rangaistuksensa, mutta kokemus on muuttanut poikaa. Kuva: Yle kuvapalvelu

Tukholmaan sijoittuvan tiheätunnelmaisen jännityssarjan koko ensimmäisen kauden voi halutessaan katsoa putkeen TV1:ltä tai Yle Areenasta.

IS TV-LEHTI: Ruotsalaisen draamatrillerisarjan Ennen kuolemaa (Innan vi dör, 2017)  pääosassa on naispoliisi Hanna Svensson (Marie Richardson), jolle tarjotaan varhaiseläkettä talousrikososastolta.

Juuri samaisena aamuna hän on herännyt kollegansa Svenin (Johan Hedenberg) sängystä, ja matkalla töihin Sven soittaa ja ilmoittaa jättävänsä vaimonsa Hannan vuoksi. Puhelu katkeaa äkisti, ja Sven katoaa. Hanna päättää etsiä käsiinsä Svenin sieppaajat keinolla millä hyvänsä ja vaatii siirtoa rikostutkimusyksikköön.

Hän saa työparikseen karskin poliisikollegan Björnin (Magnus Krepper), joka osoittautuu Hannan tavoin työnarkomaaniksi – joskin heidän työtapansa poikkeavat melkoisesti toisistaan. Hanna noudattaa tarkoin sääntöjä ja uskoo oikeudenmukaisuuteen. Björn puolestaan tuntee alamaailman kiemurat ja tekee omia diilejään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marie Richardson onnistuu näyttelemään loistavasti huolestunutta äitiä, rakastajaa ja myös piinkovaa poliisia.

Hannan suuresta oikeudentunnosta kertoo sekin, että hän ilmiantoi oman poikansa Christianin (Adam Pålsson) kaksi vuotta aiemmin huumeiden välittämisestä. Christian on istunut viimeiset kaksi vuotta vankilassa, mutta on sittemmin vapautunut, eikä halua olla äitinsä kanssa missään tekemisissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pääroolissa Marie Richardson onnistuu näyttelemään loistavasti huolestunutta äitiä, rakastajaa ja myös piinkovaa poliisia. Adam Pålsson puolestaan palkittiin Cristianin roolistaan parhaan miesnäyttelijän Kristallen-patsaalla 2017.

Ruotsalaiset näyttävät jälleen taitonsa nordic noir -sarjojen parissa: luvassa on heti ensi sekunneista henkeäsalpaavan jännittäviä käänteitä sekä loistavia näyttelijäsuorituksia. Avausjakson on ohjannut Simon Kaijser, joka on ohjannut mm. SVT:n draamasarjan Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin sekä BBC-sarjan Bloomburyn ryhmä – elämä ja rakkaus.

SVT:n Ennen kuolemaa -menestyssarjasta julkaistaan Ruotsissa toinen kausi 2019. 

Ennen kuolemaa -sarjan kymmenen jaksoa voi katsoa kahtena päivänä putkeen TV1:ltä tai Yle Areenasta.

Sunnuntaina 3.6. esitetään viisi jaksoa TV1:llä klo 22.00–2.55. Viimeiset viisi jaksoa esitetään maanantaina 4.6. TV1 klo 23.00–3.53.

Yle Areenassa viisi ensimmäistä jaksoa alkaen su 3.6. klo 6.00 ja viisi viimeistä jaksoa ma 4.6. klo 6.00. Sarja on esitettävissä 94 päivää.

Sarja on mahdollista katsoa myös jakso viikossa -rytmillä. 3.6. alkaen TV1:llä esitetään yksi jakso aina sunnuntaisin.

Leena

Ihan parasta! Katsoimme liki tauotta. Hienoa, että jaksot tulivat peräperää, pysyi kärryillä paremmin kuin viikon odottelun jälkeen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla