Toimintatrilleri Bastille Day tempaisee mukaansa.

IS TV-LEHTI: Englantilaisen James Watkinsin ohjaama toimintatrilleri Bastille Day kertoo Ranskaan sijoittuvista terrori-iskuista. Elokuvan ensi-illan ajankohta ei todellakaan ollut otollinen, sillä se oli Ranskassa vain päivää ennen Nizzan terrori-iskua. 

Nizzassa väkijoukon keskelle ajanut terroristi aiheutti useiden kymmenien ihmisten kuoleman ja satojen haavoittumisen. Terrori-isku tapahtui 14. heinäkuuta 2016 kesken Ranskan kansallispäivän juhlinnan. Elokuvan nimi ”Bastille Day” viittaa Ranskan kansallispäivään.

Kunnioituksesta uhreja kohtaan elokuva vedettiin Ranskan teattereista muutama päivä myöhemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Elokuvan pääosassa on Richard Madden, joka näytteli Game of Thrones -fantasiasarjassa ja voitti Golden Globen brittiläisestä jännityssarjasta Bodyguard – Henkivartija (2018).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Madden esittää Pariisissa asuvaa amerikkalaista taskuvarasta, joka kansallispäivän aattona varastaa pommin sisältäneen käsilaukun ja päätyy epäillyksi terroriteosta. Todistaakseen syyttömyytensä miehen on lyöttäydyttävä yhteen häntä jahdanneen kovapintaisen CIA:n agentin (Idris Elba) kanssa. Tapahtumien selvittely vie parivaljakon lopulta salaliiton jäljille.

Bastille Day on tavanomainen mutta varsin vauhdikas toimintajännäri. Sen nopea tempo, tiivis tunnelma ja karismaattiset päänäyttelijät tempaisevat sujuvasti mukaan.

Bastille Day (2016), Kutonen klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla