Normaaleja ihmisiä -sarjassa seurataan kahden lukioikäisen kasvua, mutta se sopii kaikenikäisille katsojille.

IS TV-LEHTI: Irlantilaisen Sally Rooneyn palkittuun, vuonna 2018 ilmestyneeseen samannimiseen menestysromaaniin perustuva draamasarja Normaaleja ihmisiä (Normal People, 2020) nähdään tuoreeltaan Suomessa. 

Huhtikuussa Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa ensi-iltansa saanut 12-osainen sarja kertoo lukioikäisten kasvusta kohti aikuisuutta, mutta koskettaa katsojaa iästä riippumatta. Kirjailija on osallistunut pohdiskelevan sarjan tuottamiseen ja käsikirjoittamiseen.

Tarinassa on voimakkaasti läsnä itse koetun, todellisen elämän tuntu: ujoa haparointia rakkaudessa, loukattuja sydämiä, yksinäisyyttä, koulukiusaamista. Kahden nuoren on–off-rakkaustarinassa kerrotaan myös brittiläisen luokkayhteiskunnan pelisäännöistä ja siitä, kuinka ihminen muuttuu yhteisön mukana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Intiimin tarinan Marianne (Daisy Edgar-Jones) ja Connell (Paul Mescal) ovat epätodennäköinen pari. Yksinäinen Marianne on kirjojen parissa viihtyvä nenäkäs outolintu, Connell suosittu jalkapalloilija. Kaksikon välille muodostuu salainen suhde, joka jatkuu lukiosta yliopistoon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näyttelijät ovat rooleissaan vahvasti läsnä, tunteissaan epävarmoja, kahden kesken kiihkeitä, mutta ulkopuolisten silmissä toisilleen vieraita.

Normaaleja ihmisiä, tiistaina 2.6. klo 21.46 Yle TV2:lla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla