The Book of Henryn rooleissa nähdään muun muassa Naomi Watts ja useampi loistava lapsinäyttelijä.

IS TV-LEHTI: The Book of Henry jää mieleen erikoisuutena, joka onnistuu ainakin yllättämään kertomalla toisenlaisen tarinan kuin mitä siltä odotti. 

Alkujaan mainion ja lämminhenkisen, mutta lopulta kummalliseksi kehittyvän trillerin on ohjannut Jurassic Worldin (2015) puikoissa ollut Colin Trevorrow, jonka seuraava ohjaustyö on niin ikään työn alla oleva Jurassic World: Dominion (2021).

Elokuva kertoo tarjoilijana työskentelevästä ja vapaa-ajallaan videopelejä pelaavasta Susanista (Naomi Watts) ja tämän arjesta kahden pienen pojan yksinhuoltajaäitinä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pojista vanhempi 11-vuotias Henry (Jaeden Martell, ent. Lieberher) on jonkinlainen matemaattinen lapsinero. Hän on aikuisen otteella tottunut huolehtimaan perheen taloudesta ja käytännön asioista jo niin kauan, ettei Susan enää osaa tehdä päätöksiä kysymättä ensin Henryltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Henry on ihastunut naapurissa asuvaan omanikäiseensä tyttöön (Maddie Ziegler). Kun naapurintyttö joutuu poliisi-isäpuolensa (Dean Norris) pahoinpitelemäksi ja ahdistelemaksi, Henry päättää auttaa. 

Hän alkaa kirjoittaa muistiinpanoja näkemästään ja laatii äidilleen yksityiskohtaiset ohjeet tytön suojelemiseksi. 

Näyttelijäkaarti on hyvin valittu. Perheen nuorempaa poikaa esittävä Jacob Tremblay (loistava myös elokuvassa Room) on varsinainen löytö. 

Itse juoni odottamattomine käänteineen ajautuu kuitenkin lopulta sen verran sekopäiseksi ja oudoksi, että elokuva kadottaa alkupuoliskolla syntyneen viehätyksensä.

The Book of Henry (2017), sunnuntaina 22.3. klo 21.00 TV5:llä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla