Farmi Suomi -ohjelmassa julkkikset kilpailevat siitä, kuka pysyy pisimpään maatilalla, jonka olot ovat alkeelliset.

IS TV-LEHTI: Mitä tapahtuu, kun 12 suomalaisten tuntemaa julkkista laitetaan kuukaudeksi maatilalle ilman juoksevaa vettä, sähköä ja yhteyttä ulkomaailmaan?

Tämä selviää kevään aikana Farmi Suomi -ohjelmassa, jossa eri-ikäiset julkkikset kilpailevat toisiaan vastaan erilaisissa maatilanhoitoon liittyvissä tehtävissä ja yrittävät selviytyä elämästä omavaraistaloudessa, jossa kaikki pitää tehdä itse.

Kisaajat lypsävät maatilan lehmät ja kynivät kanat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Seinäjoella kuvattua selviytymisseikkailua juontaa Juuso Mäkilähde.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Julkkikset passittavat kilpakumppaneita kotimatkalle kolmen päivän välein eli yksi lähtee jokaisessa ohjelman jaksossa. Viimeisenä farmille jäänyt kuittaa itselleen 30 000 euron palkintopotin.

Yksi kilpailijoista on räväköistä mielipiteistään tunnettu Anu Saagim.

– Näiden kuvausten jälkeen totesin, etten mene enää yhteenkään reality-ohjelmaan! Anu parahtaa.

– Olen ollut Big Brotherissa ja muissakin tosi-tv-ohjelmissa ja voin sanoa, että tämä oli henkisesti raskasta. Koin oloni hyvin ulkopuoliseksi. 

Varsinainen farmielämä ei Anua häirinnyt, päinvastoin. Sen sijaan kanssakilpailijoiden käytös otti päähän.

–Olen tottunut maalaiselämään, ja vietän viikonloput ja kesät sukumme isolla tilalla Saarenmaalla. Mutta kuvittelin meneväni sinne farmille vähän kuin lomalle. Sitten huomasin, että kaikki muut olivat todella kilpailuhenkisiä, ja raha ohjaa ihmisiä ihan liikaa, Anu kertoo.

Sitä tavoitellessa monelta unohtuivat Anun mielestä normaalit käytöstavat.

– Minua suorastaan pelotti se, että ihmiset olivat niin tosissaan. Odotan enemmän huomaavaisuutta.

Juha Mieto huolehti maatilan rytmistä

Vaikka alku ei ollut onnistunut, Anu viihtyi maaseudulla. Hän ei valittanut kuvauksissa kertaakaan maatilan töistä tai vähäisestä ruuasta, sillä hän on tottunut syömään paljon kasviksia, marjoja ja sieniä metsästä. 

Monella muulla ruuan vähyys alkoi sen sijaan käydä hermoille. 

Muutama asia kuitenkin ärsytti Anua.

– Siellä ei päässyt kunnolla peseytymään, joten kävin salaa järvessä uimassa. Myös unet jäivät vähiin, kun Juha Mieto herätteli meitä joka aamu ihan liian aikaisin, joskus viiden maissa, Anu harmittelee.

Maatilalla kasvanut Juha Mieto kertoo, että aamuherätyksille oli syynsä.

– Ei maalaistalossa voinut nukkua aamulla kahdeksaan saakka – kuten nämä kanssakilpailijat tekivät. Sellaisessa talossa olisi tullut varma konkurssi, Mieto jyrähtää.

– Vanha sanonta kuuluu siten, että sellainen talo pysyy pystyssä, jossa mennään ajoissa nukkumaan ja noustaan ajoissa ylös. Mutta muut pelasivat vain yömyöhään Uunoa.

Monella Farmi Suomen osallistujalla on jonkinlaista kokemusta maaseutuelämästä. Esimerkiksi Riina-Maija Palander (kuvassa keskellä) on tottunut hoitamaan hevosia.
Monella Farmi Suomen osallistujalla on jonkinlaista kokemusta maaseutuelämästä. Esimerkiksi Riina-Maija Palander (kuvassa keskellä) on tottunut hoitamaan hevosia.

Mietaa laukookin suorat mielipiteensä odotuksistaan.

– Hivenen petyin siihen touhuun. Odotin ohjelmalta konkreettisemmin sitä, että elämme siten kuin ihmiset sata vuotta sitten elivät. Me teimme aamuisin Amin Asikaisen kanssa hellaan tulet ja syötimme eläimet, ennen kuin muut heräsivät.

Ohjelmassa nähdään myös entinen Miss Suomi Sara Chafak, entinen hiihtäjä Jari Isometsä, somepersoona Niko Saarinen, hallitseva Miss Suomi Alina Voronkova, laulaja Katja Kätkä, myyntipäällikkö Riina-Maija Palander räppäri Seksikäs Suklaa sekä jääkiekkomaalivahti Noora Räty.

Suorasukaisen Niko Saarisen taival ei alkanut odotetulla tavalla, kun ensimmäinen tehtävä heinäkasassa päättyi karvaaseen tappioon. 

– En osaa olla onnellinen kenenkään puolesta, kun olen tarponut koko päivän täällä paskassa ja heinissä ja kaikessa. Olisin halunnut voittaa. Mua ärsyttää! Niko lataa avausjaksossa.

– Lisäksi täällä on tosi paljon hyttysiä! Helsingissä ei ole hyttysiä. Tämä on aika sokki!

Tv-lehdelle Niko korostaa, että tällä kertaa ohjelmassa nähdään aikuisempi ja maltillisempi Niko. Se jääköön nähtäväksi.

Ensimmäisen kisan voittaja pääsi talon torppariksi, jolla on vastuuta, mutta myös paljon vapauksia muihin kisaajiin nähden. Torppari ei myöskään ole pudotusuhan alla. Jatkossa torpparin valitsee viikoittain se, joka tippuu kisasta.

Farmi Suomi, torstaisin 19.3. klo 20.00 alkaen Nelosella. Me Naiset, Ilta-Sanomien Tv-lehti ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Markku

Niin kuvattu on Pieksämäellä, missä tila sijaitsee. Itse asun Seinäjoella. Taisi mennä jokin info sekaisin!? Kiitos artikkelista toki!

Sisältö jatkuu mainoksen alla