– Olin liikaa puhelimellani ja otin siitä kyllä opikseni, au pair -perheensä kanssa erimielisyyksiin joutunut Emel tunnustaa.

IS TV-LEHTI: Ylen Au pairit -hittisarjasta nähdään seitsemäs kausi, joka kertoo Adan, Janen, Emelin, Jussin ja Sinin matkasta Uuden-Seelannin Aucklandiin.

Ada, 21, on kosmetologiksi valmistunut mormoniperheen kasvatti. Räiskyvä Jane, 24, on tuttu Au pairit Miamissa -kaudelta. Vantaalainen Emel, 19, on puoliksi turkkilainen. Jyväskyläläinen Jussi, 20, työskentelee huoltoasemalla ja tähtää farmaseutiksi. Kittiläläinen Sini, 20, on kotihiiri, joka ei ole matkustellut.

Kaikki au pairit ovat täysi-ikäisiä, joten he kävivät paljon ulkona Aucklandin baareissa. Absolutisti Sini sanoo tunteneensa alussa itsensä hieman ulkopuoliseksi, kun muut lähtivät ulos. Hän pelkäsi, että hänen juomattomuudestaan tulee sanomista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Ei muiden bilettäminen haitannut. Olin sillä asenteella, että muut saavat juoda niin paljon kuin haluavat, mutta minä en lähde siihen mukaan. Minä en puutu heidän asioihinsa, niin he ei puutu minun asioihini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikeita tilanteita

Vantaalaisen Emelin au pair -kokemus alkoi karulla tavalla, kun host-perhe heitti hänet ulos. Emel ei löytänyt yhteistä säveltä isäntäperheensä kanssa. 

Perheeseen kuuluvat viimeisillään raskaana olevan Emily, puoliso Anthony sekä heidän kaksi lastaan. Perhe oli valmistautunut au pairin saapumiseen laatimalla 12-sivuisen tehtävälistan. Erimielisyydet eskaloituivat lopulta siihen pisteeseen, että host-perhe heitti Emelin ulos talostaan.

– Se oli mun oma moka. En ala muita syyttelemään. Olin siellä vain vähän aikaa. En ehtinyt sopeutua ja oli jet lag. Olin liikaa puhelimellani ja otin siitä kyllä opikseni. Puhelin oli liikaa kourassa ja se oli yksi syy, miksi tilanteeseen päädyttiin. Ei ollut mitään yksittäistä painavaa syytä, että olisin hirveästi mokaillut.

Ongelmia perheessään on Emelin ohella ainakin myös Sinillä.

Romansseja?

Vaikka jaksojen perusteella vaikuttaa siltä, että Ada olisi kiinnostunut toisesta au pairista Jussista, näin ei Adan mukaan ole. Sinkkunainen laittoi Aucklandissa Tinder-treffisovelluksen päälle ja kävi useilla treffeillä.

– Siellä oli mun elämäni parhaimmat treffit. Joka treffeillä ei edes tarvinnut miettiä, maksanko mä, vaan se oli itsestäänselvyys heille. Suomessa mulla on silleen, että pidän lompakkoa varalla, että mites tämä nyt menee, maksetaanko puoliksi vai miten.

Au pairit Uudessa-Seelannissa, päivittäin keskiviikosta 20.5. alkaen klo 21.00 ja 21.28 Yle TV2:lla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla