Modernit miehet -sarjassa nähdään Jarkko (Eero Milonoff), Matti (Iikka Forss), Pete (Jarkko Niemi) ja Tuomas (Tommi Rantamäki).
Modernit miehet -sarjassa nähdään Jarkko (Eero Milonoff), Matti (Iikka Forss), Pete (Jarkko Niemi) ja Tuomas (Tommi Rantamäki).

Modernien miesten toisella tuotantokaudella tarkastellaan naapureiden elämää ”idyllisellä” paritaloalueella.

IS TV-LEHTI: Suomalaisista miehistä kertova komediasarja Modernit miehet palaa televisioon uusin jaksoin. Ja hyvä niin, sillä se oli yksi Yle Areenan katsotuimpia sarjoja 2019. 

Tarina kertoo neljästä erilaisesta miehestä, jotka elävät modernin ajan vaatimusten ristipaineessa.

– Sarjan idea syntyi varsin pienistä havainnoista siitä, miten tasa-arvoistuva maailma on miehille vaikeampi kuin naisille, kertoo ohjelman vastaava tuottaja Riina Kullas.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Sarjan tarkoitus ei ole loukata naisia, vaan nostaa esiin se, että miehiin kohdistuu usein paineita. Naiset toivovat miehiltä nykyään paljon asioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kullas kertoo, että vaatimuslista on pitkä: miehellä pitää olla hyvä ura ja kunnianhimoa, mutta hän ei kuitenkaan saa olla koko aikaa töissä. Lisäksi naiset toivovat kilttiä miestä – mutta ei saa olla liian kiltti, vaan pitää olla myös vähän vaaran tuntua. 

– Miesten pitäisi myös huolehtia ulkonäöstään, tosin ei liikaa. Täytyisi olla myös itsevarma, mutta siinäkin on rajansa, Kullas lisää.

– Joten kyllähän tässä on rutkasti materiaalia tv-sarjaan, sillä haasteet miehisessä maailmassa eivät lopu, hän naurahtaa.

Armon ja rakkauden kautta

Sarjan toisella kaudella jatketaankin tutuista lähtökohdista ja sukelletaan naapureina asuvien päähenkilöiden ”idylliseen” elämään paritaloalueelle. 

– Kuvauspaikaksi valittiin suomalaisille tuttu rivitalo- ja paritaloalue, jossa naapurit helposti vähän kilpailevat keskenään siitä, kenellä on isompi grilli ja parempi auto. Siitä sai hyvää lisämateriaalia tarinaan, Kullas kertoo.

Kauden ovat käsikirjoittaneet Jarno Lindemark, Topi Koljonen, Sarri Schonert ja Janne Sarja.

Tämä kausi alkaa tilanteesta, jossa ylikiltti ja varakas liikemies Tuomas (Tommi Rantamäki) alkaa remontoida autotalliaan exänsä Pihlan (Jenni Banerjee) uudelle miesystävälle (Ilkka Villi).

Tossun alla oleva Tuomas on edelleen exänsä vietävissä, vaikka muut miehet yrittävät puhua tälle järkeä.

Jarkko (Eero Milonoff) puolestaan on ikisinkku naistenmies, joka kuvittelee olevansa naisten päiväunien kohde. Itseriittoinen ja pinnallinen Jarkko haaveilee isosta läpimurrosta työrintamalla ohjaajana, mutta ajaa salaa taksia. 

– Pohjimmiltaan Jarkkoa, kuten kaikkia muitakin hahmoja, pitää katsoa armon ja rakkauden kautta. On tärkeää, että Jarkkokin voi näyttää omia heikkouksiaan. Kukaan meistä ei ole kenenkään ylä- tai alapuolella, Eero Milonoff kertoo.

Modernit miehet, keskiviikkona 25.3. klo 21.00 ja 21.22 alkaen Yle TV2:lla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla