Kuvat
Netflix, HBO Nordic, Sub
Netflixin helmikuun uutuus on nuortensarja Locke & Key.
Netflixin helmikuun uutuus on nuortensarja Locke & Key.

Suoratoistopalveluihin putkahtelee nuorelle yleisölle suunnattua katsottavaa yhtenään, mutta se ei tarkoita, etteikö hyvin tehdyistä sarjoista voisi nauttia kuka vain.

IS TV-LEHTI: Ei oikeastaan viikkoa ilman nuortensarjaa, kun katsoo Suomessa toimivien suoratoistopalvelujen tämän kevään suunnitelmia.

Esimerkiksi tänään perjantaina Netflixiin tulee omaa tuotantoa oleva ja sarjakuvaan perustuva fantasiadraamasarja Locke & Key, jossa teini-ikäiset sisarukset eksyvät sukukartanossa demonien maailmaan.

Ensi keskiviikkona on elokuvan vuoro, sekin Netflixillä. To All the Boys: P.S. I Still Love You on jatkoa vuoden 2018 teinisuosikille To All the Boys I’ve Loved Before, jossa lukiotyttö Lara Jeanin (Lana Condor) vanhat rakkauskirjeet päätyvät sattumalta tämän vanhoille ihastuksille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kolmaskin elokuva samaan sarjaan on jo tekeillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyse ei varsinaisesti ole poikkeusviikosta. Netflix satsaa teineihin syystä: palvelun katsotuimpien sarjojen kärjessä koreilevat muun muassa nuortensarjat Stranger Things, The Umbrella Academy, You, Sex Education sekä Eliittikoulu.

Muutkin suoratoistopalvelut satsaavat tällä hetkellä isosti teinikatsojiin ja nuoriin aikuisiin.

– Ohjelmien tarjoaminen nuoremmalle yleisölle on meille erittäin tärkeää, vahvistaa HBO Nordicin ohjelmahankinnoista vastaava Ragnhild Thorbech.

Viime vuonna HBO Nordicin suurimmaksi 16–25-vuotiaiden suosikiksi nousi nuorten draamasarja Euphoria. Sen lisäksi teiniyleisö ahmi etenkin fantasia- ja seikkailusarjoja His Dark Materials, Legacies, The Magicians ja Supergirl.

His Dark Materials sarjassa nähdään Suomi-viittauksia.
His Dark Materials sarjassa nähdään Suomi-viittauksia.

HBO:n muihin nuortensatsauksiin kuuluvat muun muassa Elle Fanningilla ja Nicholas Houltilla varustettu, Katariina Suuren aikaan sijoittuva seikkailusarja The Great sekä BBC:n tuottama synkkä romanssi Noughts & Crosses, joka pohjautuu löyhästi Romeon ja Julian asetelmaan. Molemmat saavat ensi-iltansa myöhemmin tänä vuonna.

Ihmissuhdedraamaa ja tositelkkaria

Nuoria kiinnostavat toki muutkin kuin erityisesti heille suunnatut sarjat. HBO Nordicilla tähän kategoriaan sisältyvät muun muassa Silicon Valley, Big Little Lies ja Game of Thrones.

Vastaava näkyy myös C Morella.

– Nuoressa kohderyhmässä ylivoimaisesti suosituimpia sarjoja sekä Mtv:ssä että C Moressa viime vuonna olivat kestosuosikki Salatut elämät, Love Island Suomi -realityn toinen kausi sekä päivittäisdraama Rantabaari, MTV:n ohjelmistostrategi Emmi Lehikoinen kertoo.

Rantabaarilaiset yhdessä läjässä.
Rantabaarilaiset yhdessä läjässä.

Nuorten on huomattu seuraavan myös tosi-tv-sarjoja kuten Kardashianeja (C More) sekä MTV:n viikonloppuohjelmia Posse ja Putous.

Draaman ohella nuoria kiinnostavat tieteistarinat ja kauhu. Viaplayn ensimmäinen nuorille suunnattu alkuperäissarja on kauhua ja lukiodraamaa yhdistelevä ruotsalaistuotanto Cryptid. Syksyllä 2020 ilmestyvää sarjaa on kuvattu myös Turussa.

– Nuorten suosikkeja ovat muun muassa Syke, Temptation Island Suomi, Big Brother, Selviytyjät Suomi, Geordie Shore, The Hills, Paratiisihotelli Ruotsi sekä Ex on The Beach, Nelonen Median ohjelmistosuunnittelujohtaja Ville Nylund luettelee.

Locke & Key perjantaina 7.2. ja To All the Boys: P.S. I Still Love You keskiviikkona 12.1. Netflixissä. Me Naiset ja Nelonen Media kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla