Supernanny Suomen toisella kaudella härkää tartutaan tosissaan sarvista.

IS TV-LEHTI: Suomen oma Supernanny Pia Penttala auttaa jälleen ongelmista kärsiviä lapsiperheitä jämäkästi kohti parempaa arkea matkatessaan Supernanny Suomi -ohjelmassa pitkin Suomea. 

Nyt alkavalla toisella tuotantokaudella tutustutaan perheisiin, joissa vanhemmat kaipaavat kannustusta rajojen asettamiseen ja apua sisarusten välisten riitojen vähentämiseen. 

Vanhemmat ovat Pian mukaan tällä kaudella selvästi avoimempia. He ovat valmiita tarkastelemaan myös omaa käytöstään ja sitä, mikä siihen on johtanut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Huomasin, että muutos viime kauteen oli selvä. Nyt minua oikein odotettiin auttajaksi ja ihmiset hakivat apua entistä henkilökohtaisempiin asioihin. Viime vuonna omia ongelmia vähän ulkoistettiin, Pia sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Brittiformaattiin perustuvan sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella Supernanny Suomi auttoi perheitä hallitsemaan muun muassa ruuturiippuvuutta ja äänekkäitä raivokohtauksia. Tällä kaudella ongelmat ovat Pian mukaan moninaisemmat.

– Myös tällä kaudella painotan yhdessä olemisen ja tekemisen tärkeyttä. Joissakin perheissä jouduimme ihan keinotekoisesti harjoittelemaan yhteisistä asioista puhumista ja tekemistä – pelaamista ja leikkimistä. Se on edelleen monissa perheissä vierasta.

Auta, Pia!

Pia uskoo, että hän ansaitsi ensimmäisellä kaudella katsojien luottamuksen, ja siksi ihmiset ovat nyt valmiita puhumaan jopa omista lapsuustraumoistaan ja traagisista kokemuksistaan, jotka vaikuttavat omien lasten kasvatukseen.

– Viime vuonna varmaan pelättiin, että tulenko vain perheisiin huutamaan ja komentamaan, kun minua ei vielä tunnettu, Pia sanoo.

– Nyt vanhemmat oikein janosivat oppia ja tietoa vaikeissakin asioissa.

Aloitusjaksossa tavataan Lehtovaaran perhe Piikkiöstä. Perheeseen kuuluu äiti Henni ja 3- ja 7-vuotiaat pojat. Isomman pojan ADHD ja käytösongelmat vaikeuttavat arkea. Äidillä ei ole mitään otetta poikaan, joka kiroilee ja lyö, eikä pysty keskittymään.

Supernanny Suomi, tiistaina 4.2. klo 21.00 alkaen MTV3:lla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla