Netflixin menestyssarja Stranger Things hemmottelee katsojaansa mainioilla roolihahmoilla. Kolmannella tuotantokaudella nähdään myös enemmän väriä ja teinimeininkiä.

IS TV-LEHTI: Mitä ihmeen väri- ja tähtisadetta uusi Stranger Thingsin kolmas kausi oikein tykittää? Ehdin tottua ensimmäisen ja toisen kauden jaksoissa 1980-luvun alun tummiin seinäpaneeleihin, vaatteiden haaleisiin väreihin ja beigeen yleisilmeeseen, jotka olivat kaikuja juuri päättyneeltä 1970-luvulta.

Mutta kaikki tuo on muuttunut.

Uudella kaudella kaksi asiaa näkyy selvästi: aikakauden murros ja päähenkilöiden murrosikä. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1980-luvun nousukausi on täydessä vauhdissa vuosikymmenen puolessa välissä, ja Indianan kuvitteellinen pikkukaupunki Hawkins on saanut uuden upean Starcourt Mall -ostoskeskuksen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Värit ovat kirkkaammat, kokonaisilme on iloinen, on rullaluistimia, walkmaneja, pastellisävyisiä asuja, isoja kiharapehkoja ja käydään jopa retkillä! 

Mutta siitä huolimatta Stephen Kingin ja Steven Spielbergin tyyliset vivahteet ovat olemassa ja rytmityksestä tai viimeistään nerokkaasta musiikista tietää, että jotain outoa, pahaa ja yliluonnollista kuplii pinnan alla. 

Roolihahmot kasvavat lapsista teineiksi

Kolmatta kautta Matt ja Ross Dufferin luomasta, käsikirjoittamasta ja ohjaamasta hittisarjasta on odotettu kuin kuuta nousevaa. Se johtuu muun muassa siitä, että ensimmäisen kauden räjähdysmäisen menestyksen jälkeen toisen kauteen paneuduttiin yhtä huolellisesti.

Loistavat roolivalinnat tekevät keskeisestä ystävysjoukosta vastustamattoman edelleen. Ja nyt ollaan teinejä, kuten jo julkisuuteen säännöllisin väliajoin ponnahtelevat somekuvatkin näyttelijöistä ovat antaneet ymmärtää. 

On romansseja, sydänsurujakin, ja lapsuuden leikit sekä pelit alkavat väistyä. Aika rientää! Pysyykö porukka kasassa?

Mikea näyttelee ilmaisuvoimainen Finn Wolfhard ja herkkä Noah Schnapp hänen ystäväänsä Williä, joka ensin katosi ja joutui toisella kaudella pahuuden läpitunkemaksi.

Caleb McLaughlin tuo mukaan sopivaa angstia Lucasina. Kaverijoukkoon toisella kaudella liittynyt Max (Sadie Sink) vakiinnuttaa paikkaansa ystävien keskellä. 

Gaten Matarazzon esittämä Dustin vilkuttelee edelleen nappisilmiään – nyt rakastuneena! Hän hymyili jo ensimmäisellä kaudella hampaatonta hymyään niin valloittavasti, että hänestä ei saanut silmiään irti. Hampaattomuus johtuu näyttelijän harvinaisesta sairaudesta, josta hän on puhunut myös julkisuudessa. 

Varsinaiseksi supertähdeksi on noussut vangitsevasti näyttelevä Millie Bobby Brown, joka esittää Eleveniä. Tämä joutui Yhdysvaltain hallituksen sieppaamaksi jo vauvana ja pakotettiin osallistumaan kokeisiin, jotka kehittivät hänen psykokineettisiä voimiaan. Voi vain kuvitella, miten hänen hahmonsa kehittyy tulevalla kaudella.

Winona Ryder tekee vakuuttavan roolisuorituksen Stranger Things -sarjassa.
Winona Ryder tekee vakuuttavan roolisuorituksen Stranger Things -sarjassa.

Mukana ovat edelleen myös muut keskeiset hahmot, kuten rouhea poliisi Jim Hopper (David Harbour). Steve (Joe Keery) on kesätöissä kauppakeskuksen jäätelöbaarissa. Kollegana on uusi tulokas Robin, jota esittää Maya Hawke, Uma Thurmanin ja Ethan Hawken tytär.

Winona Ryder on raastavassa roolissaan uskottava Joyce Byersina, Willin äitinä. Menestyssarja on Ryderille loistava paluu huipulle hiljaisempien vuosien jälkeen.

Stranger Thingsin 3. kausi on katsottavissa Netflixissä 4.7. alkaen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla