Solsidanin kuudes kausi tulee katsottavaksi C More -palveluun ja myöhemmin lokakuussa Ylelle.

IS TV-LEHTI: Suosittua ruotsalaista komediasarjaa Solsidan – Onnea onkimassa tehtiin viisi kautta vuosina 2010–2015, ja niiden jälkeen elokuva vuonna 2017.

Tukholmalaisen Saltsjöbaden-hienostokaupunginosan pariskuntien elämän uusia käänteitä saadaan fanien iloksi jälleen seurata. Ohjaaja-käsikirjoittaja-näyttelijä Felix Herngrenin johdolla on tehty kolme uutta kautta.

C Morella 20. lokakuuta alkava uusi kuudes kausi jatkaa siitä, mihin elokuvan lopussa jäätiin. Uudet jaksot nähdään myös Ylen kanavilla 21. lokakuuta alkaen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Alex ja Anna (Felix Herngren, Mia Skäringer) ovat palanneet yhteen lyhyeksi jääneen eron jälkeen. Ove ja Anette (Henrik Dorsin, Malin Cederbladh) ovat saaneet kauan kaivatun vauvan, joka on Fredden velipuoli! Pohjolan rasittavin pariskunta sai nimittäin Fredden isän suostuteltua spermanluovuttajaksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ikään kuin Freddellä ei olisi tässä tarpeeksi harmaita hiuksia, hän ja Mickan (Josephine Bornebusch) saavat riesakseen superpariskunnan Ericin ja Suzyn (yhteisnimeltään Eazy), mikä risoo etenkin Mickania.


Jo kymmenen vuotta historiaa

Freddeä näyttelevä Johan Rhenborg kertoo, että elokuva lisäsi tuttuihin hahmoihin syvyyttä. Elokuva olikin surumielisempi kuin puhtaasti komediallinen sarja. Uusi kausi on siis eräänlainen uusi alku hahmoille.

– Hahmomme ovat ikääntyneet, ja heille on kertynyt enemmän eräänlaista taakkaa. Kolmen uuden kauden aikana käytetään hyväksi sitä, että hahmoilla on jo kymmenen vuoden historia takanaan.

Rhenborg on iloinen siitä, että vaikka uudet jaksot ovat tuttuun tapaan tilannekomediaa, hahmoissa on nyt enemmän syvyyttä.

– On väistämätöntä, että hahmojen eteen tulee myös synkempiä asioita. 

Freddelle on ominaista rakkaus kalliisiin teknologisiin ”leluihin”. Vuosien mittaan hän on hankkinut järjettömän kalliita kotiteatterijärjestelmiä ja lumilinkoja joulutunnelman luomiseen sekä erikoisvarustellun kameran, jolla saattoi kuvata peräpukamiaan.

Rhenborg naurahtaa, kun häneltä kysyy Fredden viehtymyksestä teknologiaan.

– Hän on edelleen kiinnostunut tavaroista, ja hänellä on paljon rahaa, se ei ole muuttunut. Tämä puoli hänestä tulee jatkossa vielä korostumaan. Vaikka hän vanhenee, hän kykenee edelleen ostamaan tavaroita. 

Fredden ja Mickanin lapset ovat kasvaneet teini-ikäisiksi ja saavat enemmän tilaa tarinassa. 

– Fredde on todellakin sitä tyyppiä, että hän toivoisi poikansa jatkavan omaa elämäntyötään. En malta odottaa, että poika aloittaa työt Fredden firmassa.

”Mitä isommat lapset, sitä isommat ongelmat.”

Rhenborgin mukaan sarja voi jatkossa toimia vain, jos se ottaa huomioon hahmojen vanhenemisen ja uudet haasteet, jotka tulevat niiden mukana.

– Mitä isommat lapset, sitä isommat ongelmat, Rhenborg toteaa.

– Fredde joutuu myös kohtaamaan oman kuolevaisuutensa, mikä ei ole hänelle ollenkaan helppoa.

Rhenborg kertoo saavansa sarjasta paljon positiivista palautetta katsojilta. 

– Jos yleisö ei haluaisi lisää, en tekisi tätä. Olen hyvin kiitollinen siitä, kuinka paljon ihmiset pitävät sarjasta.

Solsidan – Onnea onkimassa, sunnuntaina 20.10. alkaen C More -palvelussa.

Juttua muokattu 7.10. klo 15.18: Solsidanin uudet jaksot alkavatkin aiemmasta tiedosta (6.10.) poiketen C Morella vasta sunnuntaina 20. lokakuuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla