Konkaripoliitikko Sirkka-Liisa Anttila muistelee uraansa ja elämäänsä Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa.

IS TV-LEHTI:

– Politiikka on tullut raadollisemmaksi. Aikaisemmin noudatettiin perustuslain säännöstöä, jonka mukaan kansanedustajan täytyy esiintyä vakaasti ja arvokkaasti. Hänellä on oikeus vapaasti puhua, muttei saa loukata muita henkilöitä. Viime vaalikaudella tilanne muuttui merkittävästi, minua häiritsi se aika lailla eikä kiinnostanut osallistua keskusteluun, kun yritettiin jopa loukata muita, toteaa ministeri Sirkka-Liisa Anttila, 76, tv-ohjelmassa Itse asiassa kuultuna.

Kansanedustajana, maa- ja metsätalousministerinä ja europarlamentaarikkona työskennellyt Anttila muistelee Juho-Pekka Rantalan haastattelussa uraansa, niukkaa elämää sota-ajan lapsena ja maailman muuttumista. Politiikan teon muutoksen lisäksi hän pohtii verkostoitumisen tärkeyttä ja tasa-arvoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ennen politiikkaa Sirkka-Liisa Anttila työskenteli 15 vuotta julkishallinnossa. Forssan kaupunginvaltuustoon vuonna 1976 valittu Anttila sai nostetta poliittiselle uralleen tultuaan valituksi Etelä-Hämeen piirin puheenjohtajaksi vuonna 1981.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parlamentaarikon ura alkoi vuonna 1983, kun Anttila oli 39-vuotias. Kolmeen otteeseen eduskunnan varapuhemiehenä hän sai itsekin todistaa kansanedustajien rajojen venyttämistä. Eduskunnasta keväällä 2019 poisjäänyt Anttila sanoo seuraavansa politiikkaa välillä pahoilla mielin, kun keskustelu on riitaisaa ja repivää.

Itse asiassa kuultuna: Sirkka-Liisa Anttila, perjantaina 10.1. klo 21.05 Yle TV1:llä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sika-Liisan tunnetuin teko lieni saimaannorpan suojelun torppaaminen tilanteessa, jossa niitä oli hengissä alle 300 ja uhanalaisia eläimiä hukkui muikkuverkkoihin, joita Saimaassa liottivat pelkkää ahneuttaan harrastajakalastajat jotka myivät saaliinsa pimeästi eteenpäin. Liisaa tapaamaan tuli karvahattulähetystö, jota hän kuunteli mieluummin kuin asiantuntijoita, lakeja ja kansan enemmistöä.

Muistan myös kuinka hän ministerin asemasta lausui, että ruoan hintaa tulisi korottaa. "Kolmen euron juustoja kyllä riittää kaikille", hän lausui, tajuamatta että kolmella eurolla ei juustoa ollut kaupasta löytynyt sitten 1970-luvun. Tämän verran hän tiesi tavallisen kansan asioista, kuten ruoan hinnasta. Kuinka näitä voisi tietää, kun oli elellyt mukavaa ja huoletona eliitin elämää lähes koko ikänsä.

Mieluummin maksan ruoasta enemmän jos ei tarvitse maksaa korkeissa veroissa yliopistojen sukupuolentutkijoiden ja muiden julkisen sektorin suojatyöpaikkojen korkeita palkkoja. Kyllä viljelijä on palkkansa ansainnut.

Vierailija

Vanha konkari politikko, tietää mistä puhuu.  Minäkään en ole poliittisesti Anttilan asialla mutta arvostan häntä kuten monia muitakin entisiä politikkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla