Heidi ja Oskari ovat niin pahassa umpikujassa, että he saavat yhden ylimääräisen asiantuntijatapaamisen Marianna Stolbow’n kanssa. Huom! Juttu sisältää juonipaljastuksia huomisen jaksosta. 

Tämä on tullut selväksi jo useita jaksoja sitten: Ensitreffit alttarilla -pareista Heidin ja Oskarin tilanne on kaikista kiinnostavin. Heidän suhteessaan voi tapahtua mitä vain.

Katsojalle selvisi heti alussa, että Heidillä ja Oskarilla on täysin erilaiset tavat käsitellä ja ilmaista tunteitaan ja ajatuksiaan. 

Muutama viikko sitten nähdyssä jaksossa parin keittiönpöytäkeskustelu ennakoi isoa kriisiä, mutta se ei ollut mitään verrattuna seuraavan jakson tapahtumiin. Parin välille kehittyy niin paha riita, että televisiossa nähdään ehkä kaikkien aikojen hämmentävin Ensitreffit alttarilla -jakso.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiistain jaksossa Heidi loukkaantuu siitä, kun saa juhannusjuhlissa kuulla, että Oskari on aikaisemmin osallistunut Napakymppi-ohjelmaan herra A:na.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Mulle tuli tosi kusetettu fiilis.”

– Mulle tuli tosi paha mieli, kun mä sain kuulla, että mun häissäkin on vitsailtu sillä aiheella. Kun mä oon ollut niin rehellinen... Mulle tuli tosi kusetettu fiilis, Heidi kertoo jaksossa.

Heidin mukaan häntä loukkaa asiassa eniten se, ettei Oskari kertonut Napakymppiin osallistumisestaan itse, vaan Heidi sai tietää siitä kavereiltaan. Heidiä on loukannut myös se, ettei Oskari pahoitellut kertomatta jättämistä, kun näki, miten huonona Heidi oli asiasta.

Jaksossa Heidi ja Oskari ovat lähdössä Tukholmaan. Oskari ei haluaisi puhua aiheesta, kun Heidi taas ei pääse yli asiasta. Matkalla terminaaliin kaksikko saa aikaan ”hyvin ruman riidan”.

– Olin vaan lähinnä väsynyt siihen toisen tapaan kaivaa ja kehittää ongelmia semmosesta aiheesta, missä ei oo mitään ihmeellistä, Oskari selittää jaksossa.

Miksi pieneltä tuntuva asia voikin olla toiselle kynnyskysymys?

Katsojakin saaattaa hämmentyä Heidin reaktiosta ja siitä, ettei tämä tunnu pääsevän yli Napakymppi-asiasta. Asiantuntija Marianna Stolbow selittää jaksossa, miksi jonkun mielestä pieneltä tuntuva asia voi toiselle tuntua ylitsepääsemättömältä.

Me ei tavallaan koskaan tunneta sitä toisen ihmisen henkilöhistoriaa niin hyvin, että me voitais tajuta sitä, kuinka pieni asia riittää sen toisen ihmisen turvattomuuden synnyttämiseen. Joskus aika pieni puolisalaisuus voi murtaa jotain ihan perustavaa laatua olevaa luottamusta, Stolbow sanoo jaksossa.

Stolbow’n mukaan puolitotuuden kertominen voi aiheuttaa tunteen, että taustalla voi olla pahempiakin asioita.

– Kun meille paljastuu, että siellä on jotain salattua, niin sillä hetkellä me ihan järjenvastaisesti ajatellaan, että ehkä hän on salannut paljon suurempiakin asioita. Eli se yksinkertaisesti muuttuu se käsitys siitä ihmisestä.

Heidi puolestaan kertoo, että hän ei pysty estämään sitä ajatusta, että jos Oskari ei olekaan ohjelmassa mukana ”niin sydämellä kuin mitä hän toivoisi”.

Heidin ja Oskarin tilanne menee niin pahaksi, että Heidi pyytää Oskarilta kotiavaimensa takaisin. Lisäksi Heidi toivoo, ettei Oskari lähde hänen kanssaan Provinssi-festareille, jonne heidän piti yhdessä mennä. Oskari paneekin lippunsa myyntiin.

”Mun ei tee mieli mainita hänen nimeäänkään.”

– Kummankin meidän pääkopan ja henkisen voinnin kannalta olis hyvä olla nyt erossa.

– Tilanne hänen kanssaan... Mun ei tee mieli mainita hänen nimeäänkään. Huomenna meillä on yksi ylimääräinen asiantuntijatapaaminen, niin ahdistaa. En halua nähdä sen naamaa ollenkaan, Heidi kertoo.

Jaksossa nähdään myös erittäin kylmä hetki, kun Oskari hakee tavaroitaan Heidin luota. Kaksikolla ei ole minkäänlaista keskusteluyhteyttä. Myös tapaaminen asiantuntija Marianna Stolbow’n kanssa on hämmentävä. Heidi ja Oskari eivät pysty edes vilkaisemaan toisiaan, ja Heidi vaikuttaa olevan varsin turhautunut.

Tapaamisessa käydään läpi Napakymppi-riita – ja Stolbow tekee johtopäätöksen: Heidi ja Oskari molemmat pelkäävät hylätyksi tulemista.

Heidin ja Oskarin suhde on ollut vaihteleva – välillä vaikuttaa hyvältä, välillä taas toivottomalta.
Heidin ja Oskarin suhde on ollut vaihteleva – välillä vaikuttaa hyvältä, välillä taas toivottomalta.

Viime jaksossa Oskari vertasi hänen ja Heidin suhdetta Nissaniin. Testaa, mikä automerkki kuvastaa sinun parisuhdettasi:

Ensitreffit alttarilla MTV3:lla tiistaisin kello 21.00. Seuraavan jakson voi katsoa maksullisella C Morella aina viikkoa ennen kuin se tulee tv:stä.

Vierailija

Heidi on liian hysteerinen ja liian hemmoteltu (ainoa lapsi?) parisuhteeseen. Jo pelkkä katsominen vie voimat, Oskarille kaikki kunnia siitä, että jaksoi noinkin pitkään.

Vierailija

Mitä ihmettä varten olisi pitänyt kertoa,ehkä oskarille napakymppi matka oli merkityksetön yksi matka elämässä.Ehkä hällä ei ollut niin kummoinen asia olla telkkarissa,melko huumori ohjelmahan napakymppi on.Jospa Oskari jopa kuvitteli että tämä nirppanokka Heidi jo tiesi asian mahdollisesti jopa katsonut sen.Ei kai nyt herranne aika alttarilla toisensa tavanneiden ole ehkä ollut edes aikaa ruotia koko elämää.Itsekinhän tämä draamakuningatar on nyt telkkarissa,naurunaiheita luomassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla