Sannikka & Ukkola on Marja Sannikan ja Sanna Ukkolan talkshow, joka haastaa ajattelemaan maailmaa uudesta vinkkelistä. Kuva: Jussi Nahkuri/Yle Kuvapalvelu
Sannikka & Ukkola on Marja Sannikan ja Sanna Ukkolan talkshow, joka haastaa ajattelemaan maailmaa uudesta vinkkelistä. Kuva: Jussi Nahkuri/Yle Kuvapalvelu

Tänään alkavan Sannikka&Ukkola -keskusteluohjelman suorassa lähetyksessä kuultanee kiivasta väittelyä.

IS TV-LEHTI: Suomalaiset katsovat ehkä jopa eniten asia- ja faktapainotteisia keskusteluohjelmia koko maailmassa.

Näin sanoo Yleisradion Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén, joka on seurannut aktiivisesti suomalaisten tv-katsojien kulutustottumuksia.

– Suomalaiset pitävät hirveästi keskusteluohjelmista. Ne ovat olennainen osa lineaarista televisiota, ja niitä katsotaan nimenomaan suorana. Siksi ne sijoitetaan parhaaseen katseluaikaan, Vilén sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Niitä ei katsota enää jälkikäteen kovinkaan paljoa suoratoistopalvelusta, vaan koko konsepti perustuu aikaan ja paikkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keskusteluohjelmien suuri suosio näkyy myös syksyn ohjelmakartassa, sillä niiden lista on pitkä. Pelkästään Yleisradiolla on useita perinteisiä keskusteluohjelmia, kuten A-studio, A-talk, Arto Nyberg, Puoli seitsemän ja Aamu-tv. Tämän lisäksi Ylen kanavilla pyörii myös keskusteluohjelmat Perjantai, Efter Nio, Jenny+ sekä Flinkkilä & Tastul. 

– Useimmilla Ylen keskusteluohjelmilla on vähintään puoli miljoonaa katsojaa, ja uusintojen kera ne saavuttavat miljoona katsojaa, Vilén sanoo.

Yleisradiolla ei ole yleistä linjaa tai yhteistä päätöstä sille, kuinka paljon keskusteluohjelmia Ylen kanavilla nähdään. Ohjelmista vastaavat eri kanavien ja osastojen tilaajat ja johtajat. Tärkeintä on saada erilaisille katsojaryhmille mieluisaa katsottavaa.

– Suomessa on se erityinen piirre, että kaikki faktaohjelmat ja dokumentit ovat suosituimpia kuin kenties missään muualla maailmassa. Mutta vaikka olemme erittäin asia- ja faktapitoinen kansa, se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ohjelma ei saisi olla viihdyttävä. Asiapitoisenkaan keskusteluohjelman ei tarvitse olla kuiva.

”Suomessa on se erityinen piirre, että kaikki faktaohjelmat ja dokumentit ovat suosituimpia kuin kenties missään muualla maailmassa.”

Tämän varmasti todistaa tänään alkava, Marja Sannikan ja Sanna Ukkolan luotsaama, Sannikka & Ukkola, joka tulee entisen Pressiklubin ohjelmapaikalle. Ensimmäisen jakson aiheena on Somekohu ja pikapotkut. Vieraana on ihmisroska-kommentista potkut saanut Riikka Moilanen

Sannikka & Ukkola, TV1 klo 20.00

Vierailija

Harmittanee miehiä, kun naiset vievät suuripalkkaiset rauhanturvaajatyöpaikat. Haluaisin tietää, kuka lahjoi Sannikan ja Ukkolan.

Ihmisroska

Ihmisroskaahan me olemme kaikki ja tiedän että esim omasta työporukastamme käytetään lähes samaa termiä. Työskentelen lähihoitajana!

Sisältö jatkuu mainoksen alla