Kuvat
MTV
Dahlia (Inkeri Mertanen) kurkistaa kristallipalloon ja yllättyy näkemästään.
Dahlia (Inkeri Mertanen) kurkistaa kristallipalloon ja yllättyy näkemästään.

– Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tulee mukavasti, Pihlajasadussa Helenaa näyttelevä Anneli Ranta lupaa.

IS TV-LEHTI: Pihlajasadun kolmannella kaudella Ulla Taalasmaa näyttää kristallipallostaan, millaista Helena Kuulan ja Dahlia Mustavaaran elämästä olisi voinut tulla, jos asiat olisivat menneet toisella tavalla. Viisi ensimmäistä jaksoa kertoo Dahliasta ja viisi viimeistä Helenan elämästä. 

Kristallipallosta Helena näkee, että hänellä on hyvin erilainen elämä kuin mitä hän todellisuudessa eli Pihlajakadulla. Sekä Helenalla että hänen pojillaan on elämä oikein mallillaan.

– Sergei on lakimies ja Sebastian on poliisi, eli ei ihan kuviteltavissa olevia tilanteita muutama vuosi sitten. Helenakin on onnellisesti Akin kanssa naimisissa, Helenaa näyttelevä Anneli Ranta valottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä on kesäsarjan alkutilanne. Mutta eihän se olisi Pihlajasatu, jos tilanteet eivät nopeasti muuttuisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tulee mukavasti. Tulee varmasti viihdyttävä viikko.

Ranta oli mukana Salatut elämät -sarjassa vuosina 2008–2015. Hänestä oli hauskaa päästä taas tekemään töitä tutun porukan kanssa.

– Ehdoton ehto minulla oli, että pojat (Tero Tiittanen, Jarkko Nyman) ovat mukana. Heti kun kuulin, että he lähtevät mukaan, sanoin, että ehdottomasti minäkin tulen. Vaikka minulla oli sama roolihahmo, niin Pihlajasatu on aivan eri todellisuutta kuin Salkkarit. Joten ajattelin sen ihan omana juttunaan. 

Uskomaton Helena Kuula

Tiivis rupeama tutun työryhmän kanssa oli mukava, mutta Ranta ei haluaisi palata suosikkisarjaan pidemmäksi aikaa.

– Vuodet Salkkareissa olivat hektistä, kivaa ja tosi vaihtelevaa aikaa, mutta se myös otti ison siivun elämästä. Roolihenkilökin elää enemmän mukana, kun sitä tekee tiiviisti. Elämäni on nyt sellaista, etten olisi kyllä ihan valmis siihen enää.

Vuosien aikana Helena Kuulalle tapahtui uskomattomia asioita. Hän esimerkiksi kidnappasi pienen tytön, piilotti autoon huumausaineita, oli parisuhteessa muun muassa Sepon ja Ismon kanssa, joutui vankilaan… Helena osasi myös käsitellä asetta.

– En ollut koskaan käyttänyt asetta, joten tein paljon töitä sen eteen, että aseen käsittely näyttää uskottavalta.

Salkkareiden jälkeen Ranta on näytellyt teattereissa ja tehnyt spiikkauksia. Vuorovaikutuskouluttajana hän käy luennoimassa firmoissa ja erilaisissa tilaisuuksissa.

Tänä kesänä hänen oli tarkoitus olla mukana teatteriproduktiossa.

– Hyppäsin siitä pois, koska halusin olla varovainen koronan kanssa. Ensin se tietysti kirpaisi, mutta sitten ajattelin, että tämä on elämää.

Ranta teki miehensä Ari Meriläisen kanssa ison elämänmuutoksen viime vuonna, kun koti vaihtui Tampereelta Helsinkiin.

– Meillä oli työhuone Helsingissä 10 vuotta. Huomasimme, että olemme täällä 23 neliön pikkuyksiössä, ja meidän 200 neliön omakotitalo on typötyhjänä Tampereella. Aloimme miettiä, onko se enää mitenkään tolkullista, ekologista ynnä muuta. Nyt meillä on Helsingissä tosi kiva kerrostaloasunto, ylimmässä kerroksessa, josta on ihanat näkymät merelle.

Pihlajasatu, arkisin maanantaista 29.6. alkaen klo MTV3:lla ja C Moressa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla