Aiemmin tänä vuonna Raakel Lignell kertoi väkivaltaisesta nuoruuden parisuhteestaan. Tv-ohjelmassa hän kertoo myös soitonopettajansa ahdistelleen.

IS TV-LEHTI: Arkistomatka-ohjelmassa viulisti ja juontaja Raakel Lignell, 52, kiertelee opiskeluajoiltaan tutussa Berliinissä ja maalaa ajankuvaa 1980–90-lukujen taitteesta. Lignellin vuosia värittivät viulunsoitto, vilkas yöelämä, muurin murtuminen sekä tuhoisa parisuhde.

Lignellin ja juontaja Marko Gustafssonin keskustelu painottuu enemmän Lignellin elämään kuin itse kaupunkiin. Keskustelu antaa kuitenkin osviittaa muurin murtumista edeltävän ajan liberaalista Länsi-Berliinistä, jossa Mikkelistä kotoisin oleva maalaistyttö eli villiä nuoruuttaan.

23-vuotias Lignell tuli Berliiniin oppiakseen uuden viulunsoittotekniikan. Nuori nainen joutui kuitenkin kuusikymppisen opettajansa ahdistelemaksi. Tästä Lignell puhuu ohjelmassa avoimesti: 

– Hän ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen näitä setiä, jotka olettivat, että heillä on oikeus tehdä mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lignellin ja Gustafssonin keskustelua rytmittää kiinnostava arkistomateriaali muurin murtumisen ajoilta. Myös Lignell pääsi kokemaan osan historiallista tapahtumaa. Muurin murtumista seuraavana aamuna hän soitti viululla Sibeliusta ja katseli, kun ihmiset kiipeilivät muurin yli länteen. 

Myöhemmin Berliinissä Lignellin elämään tuli rajun väkivaltainen parisuhde, josta hän on kertonut elämäkerrassaan. Ohjelmassa sitä vain sivutaan.

Arkistomatka: Raakel Lignellin Berliini, torstaina 07.11. klo 22.25 Yle Teema & Femillä.    

Sisältö jatkuu mainoksen alla