Pyhimys kutsuu kanssaan Vain elämää -lavalle Laurin ja Tuuren. Kolmen miehen kokoonpano ei tuo kyyneltä porukan neljännen silmään.

Tänään Vain elämää -ohjelmassa vietettiin Pepe Willbergin, 71, päivää. Päivän yhden hienoimmista vedoista teki jälleen kerran räppäri Pyhimys eli Mikko Kuoppala, 36. Pyhimys valitsi Pepe tuotannosta tulkittavaksi kappaleen Saat miehen kyyneliin.

– Tämä on ollut sellainen, mitä olen laulanut ja faijanikin on laulanut. Vanhemmat levyt oli faijan ja kuuntelin nuorena niitä, mutta tämän Pepen parhaat -levyn olin itse käynyt ostamassa. Tämä kappale oli levyltä ihan kärkipäätä, Pyhimys kertoi.

Ennen esitystä Pepe itse pohti, johtuuko hänen suosionsa erityisesti miesten keskuudessa juurikin Pyhimyksen valitsemasta kappaleesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mun yleisö koostuu aika paljon miehistä, olen ajatellut, että se johtuu ehkä tästä biisistä. Ehkä he kokevat, että olen heidän edustajansa. Tässä kamalassa maailmassa, Pepe mietti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Teet tällä kappaleella siitä itkemisestä sellaisen jutun, että kaikki itkevät joskus, vaikka esittäisivät kuinka kovaa.”

Pyhimyksen mielestä Pepen selitys kuulosti uskottavalta.

– Tuo oli hyvin sanottu. Teet tällä kappaleella siitä itkemisestä sellaisen jutun, että kaikki itkevät joskus, vaikka esittäisivät kuinka kovaa. Se on ihan ok.

– Mietin, alanko mä nyt itkemään, Pyhimys heitti ennen lavalle astumista.

Pyhimyksen kanssa kappaleen esittivät Vain elämää -kollegat Lauri Ylönen ja Tuure Kilpeläinen. Uusi versio oli nimeltään Biisi itkee. Kappaleella Pyhimys kertoi omista tunteistaan ja kyvyttämyydestään itkeä koskettavasti.

Kappaleessa Pyhimys kertoi esimerkiksi loukkaantuneensa, kun hänen entinen bändikaverinsa Paperi T (Henri Pulkkinen) sanoi Hesarin haastattelussa, etteivät hän ja Pyhimys olleet koskaan ystäviä.

Mutta siis saiko Pyhimyksen versio Pepen kyyneliin? No, ei varsinaisesti.

– En saanut sua kyyneliin, Pyhimys totesi vedon jälkeen.

Tähän Pepe kuittasi:

– Kyllä sait, itkin vähän sisäänpäin.

Sehän on selvä!

Vedon jälkeen Pepe kehui räppäämistä loistokkaaksi musiikkimuodoksi. Hän itse tarttui räppihaasteeseen Pyhimyksen päivänä

– Mäkin alan räppäämään, tuolla puhumisella on hirvittävä teho tolla puhumisella.

Myös Anne Mattila innostui hehkuttamaan räpin voimaa.

– Meistä tulee räppäreitä Annen kanssa! Pepe innostui.

Katso Pyhimyksen, Tuuren ja Laurin veto kokonaisuudessaan tästä:

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Me Naiset, Nelonen ja Ruutu kuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla