Possen viidennellä kaudella mukana ovat Viivi Pumpanen, Jarppi Leppälä, H-P Parviainen, Jaakko Saariluoma, Herba, Lakko ja Possen uusin jäsen, Kalle Lamberg. Kuva: MTV3
Possen viidennellä kaudella mukana ovat Viivi Pumpanen, Jarppi Leppälä, H-P Parviainen, Jaakko Saariluoma, Herba, Lakko ja Possen uusin jäsen, Kalle Lamberg. Kuva: MTV3

Kasvojenkohotuksistaan huolimatta Posse ei viime kaudella löytänyt vanhaa potkuaan. Mutta ehkä nyt alkava viides kausi kääntää suunnan.

IS TV-LEHTI: Kun viihdeshow Posse (2014–) starttasi Maikkarin viikonloppuilloissa nelisen vuotta sitten, kotisohvalla vallitsi hämmennys: mistä ihmeestä tässä kaikessa on oikein kyse?

Duudsonien, Jaakko Saariluoman ja Aku Hirviniemen ohjelma oli kokoelma kaikkea ja vähän vielä päälle: studioyleisön edessä vedetyn suoran lähetyksen draamaa, talkshow’ta julkkisvieraineen, keppostelua ja kisailu, stuntteja ja suosikkikoomikkojen hurttia huumoria.

Resepti toimi. Posse erottautui edukseen olemalla pähkähullu sirkus, joka yllätti katsojansa. Kaiken ydin oli alkuvuosina silti juontajajengin kemiassa. Sittemmin juuri se on ollut hukassa.

Viimeistään Hirviniemen, kolmoskaudella käväisseen Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Duudsonien Jukka Hildenin jäätyä pois neljänneltä kaudelta, ohjelma luopui räväkkyydestään. Katsojia haviteltiin nyt selvemmin uusista sukupolvista ja koko perheestä. Mukaan nostettiin tubettajat Lakko ja Herba, ja myös sisältöä päivitettiin. Yhdeksi ohjelman vakionumeroista tuli emoji-haaste, jonka nimi on jo selvä kurotus nuorisolaisia kohti. Kasvojenkohotuksistaan huolimatta Posse ei löytänyt vanhaa potkuaan.

Mutta ehkä nyt alkava viides kausi kääntää suunnan. Viihdyttäjäpossea piristämään on pestattu jälleen suuren yleisön tuntema hassuttelija, näyttelijä Kalle Lamberg. Hänen rinnallaan jatkavat jäljellä olevat Duudsonit HP Parviainen ja Jarno Leppälä, Viivi Pumpanen, Saariluoma, Lakko ja Herba.

Posse, MTV3 klo 20.00