Selviytyjät Suomen uudella kaudella kilpailee sekä julkkiksia että taviksia. Taina Ojaniemi on yksi julkkisosallistujista.
Selviytyjät Suomen uudella kaudella kilpailee sekä julkkiksia että taviksia. Taina Ojaniemi on yksi julkkisosallistujista.

Poliisin ammatista ja hyvästä kunnosta oli hyötyä, kun Taina Ojaniemi osallistui Selviytyjät Suomi -kilpailuun.

IS TV-LEHTI: Tänä syksynä Filippiinien arvaamattomassa viidakossa Selviytyjät Suomi -tittelistä kisaa joukko tuttuja ja tuntemattomia.

Kuka tahansa pääsi hakemaan mukaan Selviytyjiin, ja hakemuksia tuli alkukeväästä yli 5 000. Mukaan valikoitui kahdeksan erilaista ja hyvin mielenkiintoista kilpailijaa.

Heitä haastavat julkisuudesta tutut henkilöt Tommi Läntinen, Sara Sieppi, Markus Pöyhönen, Petra Gargano, Arttu Lindeman, Alma Hätönen, Juhani Koskinen sekä Taina Ojaniemi (o.s. Uppa).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Porissa poliisina työskentelevä Taina Ojaniemi nähdään pitkästä aikaa julkisuudessa. 

Taina on yksi Suomen tunnetuimpia keihäänheittäjiä. Hänen urheilu-uransa saavutuksiin kuuluvat nuorten maailmanmestaruus vuonna 1994, viisi SM-hopeaa ja viisi SM-pronssia sekä sijoittuminen Ateenan olympialaisten finaalikymmenikköön.

Hänet nähtiin televisiosarjassa Poliisit vuosina 2011–2012, mutta muuten hän on viettänyt rauhallista perhe-elämää kotonaan Porissa. Tainan nykyinen aviomies Janne Ojaniemi työskenteli Tainan kollegana Poliisit-sarjassa.

”Halusin testata, miten tämä muikkeli pärjää”

Päätös lähteä mukaan Selviytyjät Suomi -sarjaan ei ollut helppo, sillä se tiesi jälleen julkisuutta sekä pitkää erossaoloaikaa perheestä.

Pariskunnalla on yksi yhteinen, alle neljävuotias poika ja Tainalla 13-vuotias tytär entisestä liitostaan.

– Mietin, että apua, mitä minä teen! Mutta sitten perhe näytti vihreää valoa ja päätin lähteä mukaan. Halusin testata, miten tämä muikkeli pärjää haastavissa olosuhteissa.

Ainakin aloitusjaksossa Tainan tilanne näyttää lupaavalta. Taina myöntääkin, että hänelle oli etua siitä, että hänellä on vahva ihmistuntemus, joka on kehittynyt poliisin työssä.

– Osaan lukea ihmisiä ja harrastan sitä paljon työssäni. Se osoittautui myös valttikortikseni saarella.

”Rakkaus kantoi minua tuolla reissulla.”

Taina on myös fyysisesti vahva, sillä hän treenaa aktiivisesti.

– Treenaaminen on elämäntapa. Meillä on kuntosali kotitalomme autotallissa, kahvakuulailen usein keittiössä ja pyrin käymään joka aamu ennen työpäivää juoksulenkillä. Jos menen aamuseitsemäksi töihin, lähden ennen viittä juoksemaan. Nautin eri vuodenajoista ja saan juoksulenkeistä virtaa työpäiviin.

Haasteena järjetön ikävä

Moni muu kilpailija on kokenut Selviytyjät fyysisesti ja henkisesti rankkana kisana, mutta Tainalle vaikeimmaksi osoittautuikin valtava koti-ikävä.

– En ollut koskaan ollut erossa pienestä pojastani, joten lapsia oli ikävä. Ja aivan järjetön ikävä oli Jannea, Taina myöntää. 

– Sain saarella voimaa hienoista auringonlaskuista. Sen jälkeen menin nukkumaan, laitoin silmät kiinni ja siirsin ajatukset kotiin. Pystyin kuvittelemaan, että olen parhaillaan kotona, ja se toi aivan uudenlaista voimaa. Rakkaus on kaiken a ja o. Rakkaus kantoi minua tuolla reissulla ja auttoi selviämään eteenpäin.

Taina myöntää, että hänessä on hyvin herkkä puoli.

– Vaikka osaan olla työssäni tosi kovakin, niin olen myös tosi herkkä.

Selviytyjät Suomi alkaa sunnuntaina 8.9. klo 19.00 Nelosella. Me Naiset ja sarjaa esittävä kanava kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla