Kuvat
MTV
Parinmuodostuksessa on kuitenkin se yksi muuttuja, kemia, johon asiantuntijatkaan eivät voi vaikuttaa.
Parinmuodostuksessa on kuitenkin se yksi muuttuja, kemia, johon asiantuntijatkaan eivät voi vaikuttaa.

Hittisarjan asiantuntijat ovat halunneet minimoida riskit, jotta tapaus Mari ja rahka-Petri ei toistuisi enää uudelleen. Se ei välttämättä ole hyvä asia, kirjoittaa toimittaja Alina Koskela.

Ensitreffit alttarilla -sarjan tiistain jaksossa asiantuntijoiden valitsemat sinkut astuvat viimein alttarille ja sanovat tahdon ventovieraalle, tulevalle puolisolleen. Tämän kauden parit ovat Olli ja KatjaVille ja Anniina sekä Oskari ja Heidi.

Hittisarjan kuudennella kaudella asiantuntijoina nähdään Elina TanskanenKari Kanala ja Marianna Stolbow, jotka eivät ole liiemmin ottaneet riskejä parinmuodostuksessa – jo kauden alussa herää huomio, että parit ovat kuin samasta puusta veistettyjä. 

Ensinnäkin asiantuntijat parittivat samasta puusta veistetyn lahtelaiskaksikon Ollin ja Katjan, joista toinen on humanisti ja toinen insinööri. Kaksikko huokuu rauhallisuutta ja rationaalisuutta, joten he vaikuttavat olevan match made in heaven, kuin toisilleen luodut. He ovat myös sympaattinen nörttipariskunta, sillä Olli viihtyy pubivisailun parissa ja Katja Mensan riveissä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vielä enemmän toistensa kopioilta vaikuttavat Ville ja Anniina, jotka elävät molemmat kiireistä yrittäjäarkea. Tällä supliikilla naimanaamaparilla on tahoillaan paljon rautoja tulessa, liekö edes aikaa toisilleen arjen kiireiden keskellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sinkkujen samankaltaisuus ei ole vain kuviteltua, sillä asiantuntijakolmikko on aiemmin myöntänyt, että parien yhteensopivuutta on tutkittu aiempaa enemmän. Virhearvioinneille ei ole tällä kertaa jätetty tilaa.

Elina Tanskasen mukaan varman päälle pelaaminen on ainoa tapa, jolla hän pystyy ohjelmaa tekemään.

– Täytyy muistaa, että kyse on toisten ihmisten elämästä ja todella isosta päätöksestä. Nämä ihmiset luottavat meihin asiantuntijoihin niin paljon, etten yksinkertaisesti voi saattaa heitä yhteen ilman, että luotan pariin sata prosenttisesti.

Ohjelmaan paluun tekevä asiantuntija ja pappi Kari Kanala tiivistää ajatuksen näin:

– Me haemme rakkautta, emme draamaa.

Saiko aiempien kausien kritiikki pelaamaan varman päälle?

Edellisillä kausilla on nähty pareja, jotka ovat alusta pitäen vaikuttaneet olevan täysin eri planeetoilta. Osan matka on päättynyt surkeasti jo kesken kauden, toiset ovat yllättäneet.

Tuoreessa muistissa ovat urheilulle elävä rahka-Petri ja Mari, joka ei niinkään välittänyt aktiivisesta elämäntyylistä. Asiantuntijoiden naittama pari tuli niin huonosti toimeen keskenään, että päätti erota jo kesken kauden. Se kirvoitti tuolloin kritiikkiä myös asiantuntijoita kohtaan.

Viime kaudella katsojien epäilykset herättivät askeettisesti elävä köyhyystutkija Heikki ja rempseä, tatuoitu Miina.

Heikin ennakkoluulot Miinaa kohtaan tulivat ilmi jo hääpäivänä. Miina kuitenkin malttoi antaa aikaa kivikasvoiselle puolisolleen eikä ryhtynyt tekemään kankeasti sujuneesta hääpäivästä liian pitkälle vietyjä tulkintoja. He ovatkin kauden ainoa pari, joiden kohdalla oli nähtävissä jaksosta toiseen etenevä kehityskaari. Siitä huolimatta pari päätyi eroon noin vuoden kestäneen avioliiton jälkeen.

Erilaisuudessa voi piillä myös mahdollisuus, mutta vaikuttaa siltä, että nyt kaikki arveluttavat muuttujat on yritetty minimoida. Jää nähtäväksi, pystyykö kuudes kausi tarjoamaan minkäänlaisia yhteenkasvutarinoita vai onko tiedossa kaikkien aikojen tylsin, varman päälle pelattu kausi.

Ismo

Eiköhän tässä nyt ole kyse ohjelmasta, jossa ihmiset saavat kumppanin, eikä saada jännitystä katsojille ja epäonnistuneita suhteita pareille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla