Me Naiset
|
Timo Kuismin
Benedict Cumberbatch  paneutuu sosiaalisesti kömpelön ja omalaatuisesti käyttäytyvän Assangen rooliin huolella. Kuva: Frank Connor – ©DreamWorks II Distribution Co.
Benedict Cumberbatch paneutuu sosiaalisesti kömpelön ja omalaatuisesti käyttäytyvän Assangen rooliin huolella. Kuva: Frank Connor – ©DreamWorks II Distribution Co.

Viides valta kertoo WikiLeaksistä ja sen perustajasta Julian Assangesta.

IS TV-LEHTI: Bill Condonin  kiinnostava mutta pintasilaukseksi jäävä Viides valta kertoo WikiLeaksistä ja sen perustajasta Julian Assangesta. Taustalla on Assangen parina toimineen mutta Wikileaksin toimintatavoista riitautuneen Daniel Domscheit-Bergin kirja WikiLeaks: sisäpiirin salaisuudet (2011) sekä David Leighin  ja Luke Hardingin kirja Assange (2014).

Elokuvan nimellä viitataan vanhaan lainsäädäntö-, tuomio- ja toimeenpanovallan kolmijakoon, jossa perinteinen lehdistö nähdään neljäntenä valtana ja tulevaisuudessa netti edustaa siten viidettä valtaa.

Taitava brittinäyttelijä Benedict Cumberbatch  paneutuu sosiaalisesti kömpelön ja omalaatuisesti käyttäytyvän Assangen rooliin huolella ja pitää monella tapaa rasittavan, edetessään jännärimäisiä piirteitä saavan elokuvan kasassa. Hyvää taustatukea hän saa saksalaiselta Daniel Brühlilta, joka näyttelee Domscheit-Bergiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarpeettomilla sivujuonteilla rasitettu, hyppelehtivä, nopeita leikkauksia tarjoava ja jatkuvassa liikkeessä oleva kerronta yrittää kuvata todellisuudessa vuorokaudet ympäriinsä näyttöpäätteiden äärellä istuneista tietokonenörteistä vauhdikkaina sankareina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meilläkin on nähty Robert Connollyn  ohjaama aikaisempi Assange-elokuva Julian Assange Story (2012) kertoo hänen 80-luvun lopun teinivuosistaan Australiassa. 

Viides valta (2013), Nelonen klo 22.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla