Kuvat
Shutterstock
Naposteltavat valmiina, sarja pyörimään!
Naposteltavat valmiina, sarja pyörimään!

TV:n suoratoistopalveluista löytyy tällä hetkellä vaikka mitä kiinnostavaa katsottavaa. Mikä olisikaan parempaa kuin uppoutua uuden sarjan vietäväksi – valitsimme parhaat tärpit.

Suoratoistopalveluita selaillessa vastaantuleva ongelma on usein valinnanvaikeus. Ohjelmia tuntuu löytyvän loputtomasti, mutta mistä tietää, mitä kannattaa oikeasti katsoa? Listasimme tällä hetkellä pyörivistä sarjoista kiinnostavimmat. Mukana myös kesän uutuudet!

HBO:n tärpit

1. Chernobyl

 Hyytävän hirveä Chernobyl on yksi tämän hetken sarjoista, jotka on vain pakko katsoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sarja kuvaa inhorealistisella tavalla vuoden 1986 huhtikuussa sattunutta Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuutta. Viisijaksoinen minidraama on kamaluudessaan kiinnostavaa katsottavaa – jokaisen jakson jälkeen tekee mieli googletella, miten se oikeasti menikään. Aihe on myös tärkeä, koska se pitää ydinvoimaan liittyvät riskit kaikkien mielessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

20-30-40-blogissa sarjaa kuvataan näin: "Jostain syystä Chernobyl tuntuu vaarallisen ajankohtaiselta. Valtiotasoiset valheet ja tosiasioiden peittely eivät tunnu päivääkään vanhanaikaisilta kun pohtii, miten reagoimme tällä hetkellä olemassa olevaan kriisiin, ilmastonmuutokseen."

Sarjan pääosissa nähdään Stellan Skarsgård, Jared Harris, Emily Watson, David Dencik, Fares Fares ja Jessie Buckley.

Sosiaalisesta mediasta bongasimme myös humoristisen kommentin, joka kuvaa sarjan estetiikkaa:  ”Onko tämä kuvattu Kouvolassa?”.

 

2. The Handmaid’s Tale

Supersuosion kerännyt karu dystopiakuvaus The Handmaid’s Tale jatkuu nyt HBO:lla uuden kolmannen kauden jaksoilla. Myös muut kaudet ovat palvelussa nähtävänä. Sarja perustuu Margaret Atwoodin kirjoittamaan Orjattaresi-romaaniin. Kolmannella kaudella June jatkaa taisteluaan sortoa vastaan. Lue sarjan tarkempi arvio tästä aikaisemmasta Me Naisten artikkelista.

Uusi jakso julkaistaan aina torstaisin. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blessed be the fight ✊ Let your voice be heard. #TheHandmaidsTale season 3 premieres tomorrow!

A post shared by HBO Nordic (@hbonordic) on

 

3. Fear the Walking Dead

Zombi-maailmanlopussa rämpiminen jatkuu Fear the Walking Dead -sarjan vitoskaudella. Uusi kausi alkoi 3.6.2019.  The Walking Dead -televisiosarjan maailmaan perustuvassa sarjassa ihmiset yrittävät selviytyä zombi-epidemian levittäessä kauhua ympärillä.

Sarjassa Victoria näyttelevä Colman Domingo kertoo tässä artikkelissa, mikä on paras tapa surmata zombi.

– Tärkeintä on tähdätä päähän. Voi käyttää mitä tahansa kättä pidempää, jota on saatavilla, Domingo naurahtaa.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

How will the #FearTWD escape this horde? Find out TOMORROW on a NEW episode at 9/8c!

A post shared by Fear the Walking Dead (@feartwd) on

4. Big Little Lies

Emmy-palkitun  Big Little Lies -sarjan toinen kausi alkaa 10.6.2019. Ensimmäinen kausi oli huippumenestys, ja se antaa odottaa myös toiselta kaudelta paljon. Sarjassa seurataan Monterreyn pikkukaupungin asukkaita ja sitä, kuinka he kukin kietoutuvat yhteisössä tapahtuneeseen murhaan. HBO:n mukaan toinen kausi käsittelee ”valheiden pahansuopaisuutta, ystävyyden kestävyyttä, avioliiton heikkoutta ja tietenkin raivokasta vanhemmuutta”.

Sarjassa on monia nimekkäitä näyttelijöitä kuten Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern ja Zoë Kravitz. Uudella kaudella mukana myös Meryl Streep!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

See you soon 💗 #BigLittleLies

A post shared by HBO Nordic (@hbonordic) on

5. Euphoria 

HBO:lla 17.6.2019 ensi-illassa olevaa sarjaa Euphoriaa tähdittää laulaja ja näyttelijä Zendaya. Draamasarjassa seurataan suosittujen lukiolaisnuorten elämää huumeiden, mielenterveysongelmien, sosiaalisen median ja ystävyyden ristipaineessa. Sarjan ensimmäinen kausi tulee sisältämään 10 jaksoa.

Zendayan näyttelemä hahmo Rue on sarjan alussa juuri palannut vieroitushoidosta, kun hän sortuu uudestaan huumeisiin. Päihteistä Rue todennäköisesti hakee sarjan nimenkin mukaisesti euforiaa. Sarjassa epäilemättä nähdään monia nousevia nuoria näyttelijöitä, jotka ovat kohta tuttuja myös suurelle yleisölle.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

@hbo: Please describe your personal euphoria. I’ll go first, this.

A post shared by HBO Nordic (@hbonordic) on

 

+ Huomaa myös HBO:lla 12.6.2019 ensi-iltaan tuleva Leonardo DiCaprion tuottama dokumentti ilmastonmuutoksesta Ice on Fire.

Ympäristöasiat ovat Leon sydäntä lähellä. Aikaisemmin hän on muun muassa kantanut huolta Suomen metsien tilasta.

 

Netflixin tärpit

1. Stranger Things

Hypetetty sarja Stranger Things palaa Netflixille uusin jaksoin 4.7.2019. Scifikauhussarjan uudella kaudella ei jatketa suoraan viime kauden tapahtumista, vaan ajassa hypätään hieman eteenpäin. Näyttelijät ovat hieman kasvaneet, joten myös heidän näyttelemät hahmonsa ovat vanhempia. Sarjassa eletään uudella kaudella vuotta 1985.

Sarjan tähti Winona Ryder sairastui uupumukseen 90-luvulla ja myös vetäytyi myöhemmin julkisuudesta, mutta tämä sarja on nostanut hänet uudestaan tähtinäyttelijöiden joukkoon.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

This summer will change everything 🐀

A post shared by Netflix US (@netflix) on

2. Jessica Jones

Marvelin sarjakuvaan perustuvan synkän ja sarkastisen Jessica Jones -sarjan kolmas kausi alkaa 14.6.2019.

Krysten Ritter näyttelee sarjassa viinaanmenevää yksityisetsivää, jolla on supersankarin menneisyys. Myös aikaisemmat traumaattiset kokemukset piinaavaat Jessicaa. Kolmannella kaudella Jessica saa vastaansa yliluonnollisen älykkään psykopaatin. Naisia ei toimintasankareiden joukossa ole koskaan liikaa, joten ota tämä sarja seurantaan!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

June 14th #jessicajones @netflix @marvel @marvelsjessicajones

A post shared by Krysten Ritter (@therealkrystenritter) on

 

3. Black Mirror

Suositun Black Mirror -scifi-sarjan viides kausi on juuri startannut Netflixissä. Sarjan jaksot ovat toisistaan erillisiä, mutta teemat ovat fiktiivisissä jaksoissa samat: uudet teknologiat ja niiden vaikutukset ja uhat yhteiskunnalle. Viidennelle kaudelle on saatu paljon tuttuja nimiä mukaan, muun muassa Miley Cyrus ja Topher Grace.

Tiesitkö muuten, että sarjan tähti Miley Cyrus fanittaa Suomi-designia, ja hänen kotinsa on täynnä Marimekkoa?

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

She's your new best friend. #blackmirror #racheljackandashleytoo #netflix

A post shared by BLACK MIRROR (@blackmirror.netflix) on

4. Marie Kondo: Kodit kuntoon

Jos Konmaritus kiinnostaa, mutta et jaksa lukea aiheesta kirjaa, nyt voit katsoa myös Marie Kondon alkuvuonna alkanutta sarjaa. Sarjassa laitetaan amerikkalaisten kodit vauhdikkaasti uuteen uskoon Kondon metodien mukaisesti.

Marie Kondo kehottaa aina ennen siivousurakkaa kiittämään kotia siitä, että se on olemassa. Kiitollisuus tekee kaikille hyvää.

 

5. What/If

24.5.2019 Netflixissä julkaistu What/If on jännityssarja, jonka päätähtenä loistaa Renée Zellweger. Zellweger näyttelee sarjassa San Franciscossa asuvaa ja ihmiskohtaloilla leikkivää häikäilemätöntä pääomasijoittajaa. Bridget Jonesin kaltaista hellyyttävää hahmoa ei siis kannata tästä sarjasta etsiä! Lue arvio sarjasta täältä.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

6 days 💗 #whatif#netflix#exited

A post shared by Renee Kathleen Zellweger (@renee__zellweger) on

 

Akaasia

Hyvät listat! Itse pidin valtavasti myös Netflixin Good Girls -sarjasta, jossa tavalliset lähiöäidit ajautuvat yhä syvemmälle rikoksen kierteeseen, kun yksi asia johtaa toiseen eikä kohta voi enää perääntyä. Se oli yhtä aikaa sekä kreisi että oudon uskottava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla