Kuumaa tanssia luvassa! Tanssielokuvaklassikko Dirty Dancing löytyy Netflixin valikoimasta.
Kuumaa tanssia luvassa! Tanssielokuvaklassikko Dirty Dancing löytyy Netflixin valikoimasta.

Hyvä romanttinen elokuva on kuin paras kaveri, johon voi aina luottaa. Se vie ajatukset hetkeksi pois arjesta, lohduttaa ja saa nauramaan. Listasimme 11 romanttista elokuvaa, jotka kannattaa katsoa.

Romanttiset elokuvat sopivat moneen tilanteeseen. Vastarakastuneena niitä katsoo vaaleanpunaisten lasien läpi: juuri noin ihana meidänkin parisuhteemme on! Vastaeronnut saattaa löytää elokuvan hahmoista peilin, jonka kautta pääsee purkamaan omaa sydänsurua. Toisille romcomit eli romanttiset komediat ovat puhdasta viihdettä, joille on hauska nauraa kaverin kanssa popcorn-kulhon äärellä.

Valitsimme suoratoistopalvelu Netflixin tarjonnasta kymmenen erilaista romanttista elokuvaa, jotka eivät jätä kylmäksi. Kaikki listatut elokuvat ovat artikkelin julkaisuhetkellä Netflixin valikoimassa.

1. The Big Sick

Mikä? Raikas ja sympaattinen leffa kertoo pakistanilaissyntyisestä, koomikon urasta haaveilevasta Kumailista sekä amerikkalaisopiskelija Emilystä. Heidän yhden yön suhteensa muuttuu monimutkaiseksi rakkaustarinaksi, jota varjostavat konservatiivinen muslimiperhe ja Emilyn sairaus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miksi juuri tämä? The Big Sick on monen mielestä yksi viime vuosien yllättävimmistä ja parhaimmista romanttisista komedioista. Elokuva perustuu pääosaa näyttelevän Kumail Nanjianin ja käsikirjoittaja Emily V. Gordonin tosielämän tarinaan, mikä tekee The Big Sickistä aidon, täydellisen monimutkaisen ja sopivan romanttisen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. About Time

Mikä? Nokkelassa ja hurmaavassa elokuvassa Domhnall Gleesonin näyttelemä Tim saa 21-vuotiaana tietää pystyvänsä muiden perheensä miesten tavoin matkustamaan ajassa taaksepäin. Hän käyttää voimiaan löytääkseen tyttöystävän (Rachel McAdams), mutta aikamatkustelun säännöt tekevät tehtävästä yllättävän hankalan.

Miksi juuri tämä? Haluatko nauraa, jännittää ja liikuttua? Valintasi on silloin About Time. Rakkaustarinan rinnalla elokuvan parhaaksi anniksi nousee Timin ja tämän isän (mahtava Bill Nighy) välinen suhde. Lopputekstien jälkeen tekee mieli soittaa omalle isälle, ihan muuten vain. 

3. P.S. I Love You

Mikä? Sureva nuori leski Holly (Hilary Swank) yllättyy saadessaan kirjeen kuolleelta aviomieheltään Gerryltä (Gerard Butler). Selviää, että ennen kuolemaansa Gerry jätti vaimolleen kasan tehtäviä. Niiden avulla Holly muistelee miestään ja yrittää päästä kiinni uuteen elämäänsä parhaiden ystäviensä tukemana. 

Miksi juuri tämä? P.S. I Love You on sinua varten, jos haluat puhdistaa kyynelkanavasi kunnolla. Gerard Butler villinä irkkumiehenä saattaa saada sydämen pamppailemaan. 

4. Dirty Dancing

Mikä? Eletään kesää vuonna 1963, kun 17-vuotias Frances ”Baby” Houseman (Jennifer Grey) rakastuu perhelomalla tanssinopettaja Johnnyyn (Patrick Swayze). Tanssielokuvien kuningas on ihastuttanut katsojia yli 30 vuoden ajan.

Miksi juuri tämä? Jos et ole vielä nähnyt tätä klassikkoa, nyt on jo aika. Legendaarinen Dirty Dancing – kuuma tanssi on täynnä sadunomaista ensirakkauden kiihkoa, kuumia kosketuksia ja tietysti notkeaa tanssia. 

5. The Sound of Music

Mikä? Nunnakokelas Maria (Julie Andrews) ryhtyy kotiopettajattareksi leskeksi jääneen, äreän kapteeni von Trappin (Christopher Plummer) seitsemälle lapselle. Villi ja vallaton Maria opettaa lapset rakastamaan musiikkia ja ihastuu siinä sivussa jo kihloissa olevaan kapteeniin. Mukaan mahtuu laulavia nunnia, natseja ja vino pino ikimuistoisia kappaleita. 

Miksi juuri tämä? The Sound of Music on kaikilla mittareilla kaikkien aikojen menestynein musikaalielokuva. Se on rakkauselokuva, joka saa laulamaan, jännittämään ja ihastumaan Julie Andrewsiin. Varaudu: elokuvan nähtyäsi alat todennäköisesti haaveilla reissusta jylhille Itävallan alpeille. 

6. Bridget Jones' Diary

Mikä? Bridget Jones (Renée Zellweger) on turhautunut kolmikymppinen nainen, joka unelmoi pomostaan (Hugh Grant). Joulujuhlissa Bridget tutustuu vanhempiensa ystävien lakimiespoikaan (Colin Firth), jota hän pitää ylimielisenä. Uutenavuotena Bridget päättää muuttaa elämänsä ja alkaa pitää päiväkirjaa, johon listaa tavoitteensa: lopeta tupakointi, laihduta ja löydä Se Oikea. 

Miksi juuri tämä? Bridget on riemastuttavan epätäydellinen ja sympaattinen perusmimmi, joka on kaukana tavanomaisesta romcom-sankarittaresta. Hersyvää brittihuumoria täynnä oleva elokuva on yksi 2000-luvun parhaita romanttisia komedioita.

7. Friends With Benefits

Mikä? Kaliforniassa asuva Dylan (Justin Timberlake) joutuu tyttöystävänsä jättämäksi. Hän saa uuden huipputyön New Yorkissa asuvan headhunterin Jamien (Mila Kunis) avulla. Jamie on myös vastaeronnut ja saanut kuulla ex-poikaystävältään olevansa tunnevammainen. Dylan ja Jamie ystävystyvät ja päättävät pian ryhtyä seksisuhteeseen, kavereina vain.

Miksi juuri tämä? Kavereiden välisestä seksisuhteesta kertova elokuva tuppaa olemaan ennalta-arvattava, mutta Friends With Benefits on mukavan itsetietoinen ja aidosti sydämellinen. Elokuvassa parasta on ehdottomasti Timberlaken ja Kunisin välinen huikea kemia.

8. Carol

Mikä? 1950-luvulle sijoittuvassa elokuvassa kotirouva Carol (Cate Blanchett) ja tavaratalomyyjä Therese (Rooney Mara) ystävystyvät ja rakastuvat intohimoisesti. Tarina perustuu Patricia Highsmithin omaelämäkerralliseen romaaniin The Price of Salt (1952), jonka kirjailija joutui julkaisemaan salanimellä, sillä tarinassa kuvattu homoseksuaalisuus oli tuolloin lainvastaista. 

Miksi juuri tämä? Naisten välisestä rakkaudesta on tehty liuta hienoja elokuvia, mutta Carol lienee viime vuosien kehutuin tapaus. Kuusi Oscar-ehdokkuutta saanut elokuva on aistikas, herkkä ja syvällinen rakkaustarina, johon on ihana uppoutua kotisohvalla. 

9. To All the Boys I've Loved Before

Mikä? Netflixin oma tuotanto To All the Boys I've Loved Before kertoo lukiolaistyttö Lara Jeanista (Lana Condor), jolla on tapana kirjoitella kirjeitä ihastuksilleen. Laran kauhuksi joku lähettää kirjeet pojille – ja siitä alkaa monimutkainen, hykerryttävä suhdesoppa. Elokuva perustuu Jenny Hanin samannimiseen, nuorille aikuisille suunnattuun menestysromaaniin. 

Miksi juuri tämä? Joskus nyt vain on ihanaa syventyä pariksi tunniksi teini-ikäisten rakkaushuoliin. Ah, tuolta ihastuminen silloin juuri tuntui! Tämä elokuva on omassa genressään oivallinen tuotos. 

10. The Holiday

Mikä? Yksipuolisesta rakkaudesta kärsivä englantilainen Iris (Kate Winslet) ja poikaystävänsä dumpannut amerikkalainen Amanda (Cameron Diaz) vaihtavat koteja joululoman ajaksi päästäkseen pakoon omia, surkeita rakkauselämiään. Perillä molemmat löytävät itsensä – ja tietysti uudet miehet (Jack Black, Jude Law). 

Miksi juuri tämä? Jouluelokuvan voi katsoa mihin vuodenaikaan tahansa, jos se on näin ihana. The Holiday on lämmin, hauska, yllättävä ja juuri sopivan imelä. Leffa saa haaveilemaan, että Jude Law ilmestyisi kolkuttamaan oman kotioven taakse.

11. Crazy Stupid Love

Mikä? Keski-ikäisen perheenisän Calin (Steve Carell) 25-vuotinen avioliitto romahtaa. Mies hukuttaa murheensa baariin, josta hänet löytää kolmekymppinen naistenmies Jacob (Ryan Gosling). Jacob päivittää Calin tyylin ja opettaa tämän iskemään naisia. Sivujuonia riittää, ja ne alkavat kietoutua herkullisesti yhteen juonen edetessä.

Miksi juuri tämä? Aluksi kliseiseltä vaikuttava Crazy Stupid Love paranee edetessään ja paljastuu yllättävän aidoksi ja elämänmakuiseksi. Hauska ja särmikäs elokuva onnistuu käsittelemään myös synkkiä tunteita. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla