Unohda Anne Sällylä ja Iltajumppa – nyt tulee Kiken kanssa kuntoon!

IS TV-LEHTI: Muistatko vielä Anne Sällylän ja Eeva Luukkosen vetämän TV2:n supersuositun Iltajumpan, joka sai katsojat kotisohvilta ylös ja liikkumaan koko 1980-luvun ajan?

Enää ei tarvitse haikailla menneitä, sillä nyt tv:n jumppaohjaajan saappaisiin astuu entinen yleisurheilija ja kehonrakentaja, nykyinen kansanedustaja Kike Elomaa (ps.), 64.

Kiken toiveena on saada kotisohvilla loikoilevat ihmiset liikkumaan enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Minulla on yli 40 vuoden kokemus ihmisten ohjaamisesta, ja olen entinen kehonrakennuksen ammattilainen, joten koen, että minulla on paljon annettavaa, Kike sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Saan jatkuvasti sähköposteja, joissa kysellään treenineuvoja.

Kikellä ei ole koskaan ollut omaa tv-ohjelmaa, vaikka artistivuosinaan (1981–2008) hän esiintyikin monet kerrat tv:ssä. Uutuusohjelmasta hän on innoissaan.

– Olin miettinyt, että juuri tällaista ohjelmaa kaivattaisiin televisioon, ja sitten minulle ihan sattumalta soitettiin AlfaTV:ltä ja kysyttiin kiinnostusta, Kike kertoo.

”Liikkumattomuus lähtee jo päiväkoti-ikäisistä”

Valtion liikuntaneuvostossa jo yhdeksättä vuotta oleva Kike on huolissaan ihmisten staattisuudesta. 

– Itselleni tärkeintä olisi, että ihmiset liikkuisivat edes vartin verran päivässä. Liikkumattomuus lähtee jo päiväkoti-ikäisistä, Kike sanoo.

– Haluan tehdä ohjelmaa, joka on helposti lähestyttävä ihan kaikille, ja tehdä sellaisia treenejä, jotka eivät ole liian vaikeita tai raskaita. Teen itse kaikki liikkeet katsojien mukana.

Vartin kestävän jumppaosuuden jälkeen jokaisessa jaksossa on mukana myös ravinto-osuus. Kike on sitä mieltä, että pelkkä liikunta ei riitä, vaan ruokavalio on ratkaisevassa roolissa.

”En ole ehdoton missään asiassa.”

– Kerron ravinto-osuuksissa omista tottumuksistani. En ole ehdoton missään asiassa, enkä usko dieetteihin. Syön itse kaikkea, mutta iän myötä ruokavalioni on entistä kasvispainotteisempaa. Olen maatilalta kotoisin ja vannoutunut lähiruuan kannattaja. Viljelen kotipihallani itse perunat ja porkkanat.

Kike on edelleen huippukunnossa, vaikkei treenaa enää hiki hatussa.

– Oma harjoitteluni on sellaista sunnuntaitreeniä. Pidämme Kimmon kanssa lihaskuntoa yllä kotimme autotalliin rakennetussa punttisalissa, Maskussa asuva Kike sanoo.

Kiken kanssa kuntoon, torstaisin 6.2. alkaen klo 20.00 AlfaTV:llä.

Vierailija

Kiitos Kikelle, joka ymmärtää ikäistemme liikunnasta. Innostit minutkin nousemaan sohvalta ylös ja hakemaan puntit ja treenaamaan kanssasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla