Huvila & Huussin tämän kauden viimeisessä eli kymmenennessä jaksossa laitetaan kuntoon kirjailija Kari Hotakaisen kesäpaikka.

IS TV-LEHTI: Kirjailija Kari Hotakainen isännöi Huvila & Huussi -ohjelman kevään päätösjaksoa. Hän kuvailee itseään mökkeilijänä ”ryhtymisrajoitteiseksi”.

–  Pihalla on yritetty tehdä kukkapenkkiä. Muuten on tehty tuhoa.

Hotakaisen mökkinä toimiva rintamamiestalo ei ole se, joka innoitti hänen keskeisen romaaninsa Juoksuhaudantie (2002). Ohjelmassa nähtävän talon Hotakainen hankki vuonna 2011. Hän käyttää sitä osin myös työpaikkanaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kun muut perheenjäsenet tai ystävät tulevat tänne, en tee töitä enää sekuntiakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka piha on jäänyt rempalleen, taloon teki remontteja edesmennyt ystävä Tarmo.

– Piharemontti, joka nyt tulee, on omistettu Tarmolle. Hän on tämän paikan sielu, Hotakainen kertoo maisema-arkkitehti Kati Jukaraiselle.

Pihapiiriä hallitsee valtava mänty, joka vie tilan sekä valon ja roskaa paljon. Hotakainen ei haluaisi luopua puusta, mutta on pakko. Hotakainen haluaa pihassa säilyvän vanhan pihapiirin tunnelman: ei ”suorakulmaisia kiviä, rosterisia kesäkeittiöitä eikä paljuja”.

Jukarainen suunnittelee Hotakaisille helppohoitoisen pihan, sillä kirjailija ei tykkää pihatöistä. Pihalle istutetaan nurmikon sijasta kunttaa, Kainuusta nostettua metsänpohjaa.

Hotakaisen tyttäret Kaisa ja Roosa tulevat paikalle. Kolmikko ihastuu erityisesti tapaan, jolla 70-vuotiaan männyn läsnäolo jatkuu uudessa pihassa.

Huvila & Huussi, maanantaina 18.5. klo 20.00 Nelosella. Me Naiset, Ilta-Sanomat ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kesä

Hotakainen on jo itse persoonana mieleenjäävä miellyttävästi, joten parastaviihdettä piharemontti merkeissä ohjelma Hotakaisen seurassa.
Huonoin jääköön sanomatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla