Me Naiset
|
Anna Wilkman
Eetu ja Rosa (vasen yläkulma), Miina ja Heikki (oikea yläkulma) sekä Vesa ja Sini (alhaalla keskellä) astelevat alttarille. Kuvat: Ava
Eetu ja Rosa (vasen yläkulma), Miina ja Heikki (oikea yläkulma) sekä Vesa ja Sini (alhaalla keskellä) astelevat alttarille. Kuvat: Ava

Ensitreffit alttarilla -ohjelman uudet parit esiteltiin tiistain avausjaksossa.

Ensitreffit alttarilla -sarjan tuore kausi pyörähti käyntiin tuttuun tapaan. Ensimmäisessä jaksossa tutustuttiin mukaan valittuihin sinkkuihin, ja asiantuntijat valottivat, millä perusteella he ovat muodostaneet näistä parit.

– Se, mitä me asiantuntijat ajamme takaa, kun me teemme matchauksia, on nimenomaan yhteensopivuus, kertoo kolmatta kauttaan mukana oleva seksuaali- ja logoterapeutti Elina Tanskanen ohjelman aloitusjaksossa.

Tanskanen kuvailee yhteensopivuutta sateenvarjokäsitteeksi, joka pitää sisällään muun muassa arvot, asenteet, pelot ja toiveet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tanskasen kanssa ohjelman asiantuntijoina nähdään jo aiemmilta kausilta tuttu psykologi Tony Dunderfelt sekä tuoreena kasvona parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rosa ja Eetu – toisiaan tasapainottava pari

Ensimmäinen avausjaksossa paljastettu pari on espoolainen 28-vuotias Eetu ja lahtelainen Rosa. Siinä missä 26-vuotias Rosa työskentelee sairaanhoitajana päivystyksessä, kuvailee Eetu työtään palotarkastajana onnettomuuksien ennaltaehkäisyksi.

– Eetussa on se mainio puoli, että hän on hyvin lämminsydäminen ja hän haluaa keskustella ja puhua muun muassa tunteista. Rosa taas on hyvin tunteellinen ihminen ja luultavasti arvostaa sitä, että Eetu on valmis puhumaan vähän kaikesta, Dunderfelt selittää parin muodostamiseen liittyviä taustoja.

”Heissä on sitä samankaltaisuutta, mutta heissä on myös sitä erilaisuutta.”

Tanskanen puolestaan uskoo, että Rosa ja Eetu tulevat tasapainottamaan toisiaan monessa asiassa.

– Heissä on sitä samankaltaisuutta, mutta heissä on myös sitä erilaisuutta.

Heikki & Miina – arvopohja ydistää

35-vuotias eriarvoisuutta tutkiva Heikki on kertonut asiantuntijoille, että sosiaalinen oikeudenmukaisuus on hänelle tärkeä arvo myös mahdollisessa kumppanissa. Heikille asiantuntijat ovat valinneet puolisoksi Miinan, joka tekee asiakaspalvelutyötä ja kirjoittaa gradua valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

Heikki nimittää itseään köyhyystutkijaksi, kun taas kehitysmaatutkimuksen pääaineekseen valinnut Miina tekee vapaaehtoistyötä. Parin arvomaailma vaikuttaa varsin yhteneväiseltä. 

Arvomaailma on yksi niistä teemoista, joita asiantuntijat ovat punninneet pareja muodostaessaan.

Yhteneväisyyksistä huolimatta Heikki vaikuttaa esittelypätkien perusteella selvästi pirteää Miinaa varautuneemmalta. Asiantuntijat vihjaavat kuitenkin, ettei avausjaksossa saatu vaikutelma ehkä ole koko totuus Heikistä. Stolbow kertoo kuvan miehestä muuttuneen voimakkaasti parinmuodostusprosessin aikana.

– Kaikkien papereiden ja videoiden ja muiden perusteella oli yksi Heikki, ja sitten -- siinä pitkässä meidän kahden välisessä keskustelussa, niin sieltä alkoi kuoriutua ja tulla esille se sellainen lämmin, rento ja avoin (Heikki), Stolbow kuvailee.

– Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, miten he ikään kuin reagoivat toisiinsa, ja miten he kutsuvat toisistaan esiin eri puolia, Dunderfelt pohtii.

Sini ja Vesa – paljon potentiaalia

Kolmanneksi pariksi asiantuntijat ovat valinneet iloluonteiseksi ja avarakatseiseksi kuvaillun Sinin ja lämmintä, rohkaisevaa naista etsivän Vesan. Molemmat ovat kasvatustyössä, 28-vuotias Sini lastenhoitajana ja häntä vuoden vanhempi Vesa matematiikan opettajana. Paria yhdistää myös intohimo musiikkiin.

”Siitä voi tulla todella hyvä juttu.”

– He voivat tarjota toisilleen hyvin monia asioita, ja se kauneus on juuri siinä, että jos ja kun he antavat mahdollisuuden sille, niin mitä heistä lähtee kehittymään, Tanskanen sanoo.

Avausjaksossa nähdään jo ensimmäiset onnenkyyneleet.

– Tulee vaan sellainen olo, että kohta on mun hetki, kohta on mun vuoro, syvälliseksi ja herkäksi tunnustautuva Sini kertoo kameralle yhtä aikaa itkien ja nauraen.

Vierailija

Miksi helvetissä,Heikki, läksit tällaiseen ohjelmaan ? Yliopisto-opinnot eivät vastaa sydämen sivistystä, joka sinulta puuttuu ! Mitä luulet itsestäsi,en ottaisi sinua edes yhdeksi päiväksi ! Enkä astuisi murjuusi jalalla mukaan. Tuon ikäisellä pitää olla jo kunnollinen asunto !

Sisältö jatkuu mainoksen alla