Eetu ja Rosa (vasen yläkulma), Miina ja Heikki (oikea yläkulma) sekä Vesa ja Sini (alhaalla keskellä) astelevat alttarille. Kuvat: Ava
Eetu ja Rosa (vasen yläkulma), Miina ja Heikki (oikea yläkulma) sekä Vesa ja Sini (alhaalla keskellä) astelevat alttarille. Kuvat: Ava

Ensitreffit alttarilla -ohjelman uudet parit esiteltiin tiistain avausjaksossa.

Ensitreffit alttarilla -sarjan tuore kausi pyörähti käyntiin tuttuun tapaan. Ensimmäisessä jaksossa tutustuttiin mukaan valittuihin sinkkuihin, ja asiantuntijat valottivat, millä perusteella he ovat muodostaneet näistä parit.

– Se, mitä me asiantuntijat ajamme takaa, kun me teemme matchauksia, on nimenomaan yhteensopivuus, kertoo kolmatta kauttaan mukana oleva seksuaali- ja logoterapeutti Elina Tanskanen ohjelman aloitusjaksossa.

Tanskanen kuvailee yhteensopivuutta sateenvarjokäsitteeksi, joka pitää sisällään muun muassa arvot, asenteet, pelot ja toiveet.

Tanskasen kanssa ohjelman asiantuntijoina nähdään jo aiemmilta kausilta tuttu psykologi Tony Dunderfelt sekä tuoreena kasvona parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow.

Rosa ja Eetu – toisiaan tasapainottava pari

Ensimmäinen avausjaksossa paljastettu pari on espoolainen 28-vuotias Eetu ja lahtelainen Rosa. Siinä missä 26-vuotias Rosa työskentelee sairaanhoitajana päivystyksessä, kuvailee Eetu työtään palotarkastajana onnettomuuksien ennaltaehkäisyksi.

– Eetussa on se mainio puoli, että hän on hyvin lämminsydäminen ja hän haluaa keskustella ja puhua muun muassa tunteista. Rosa taas on hyvin tunteellinen ihminen ja luultavasti arvostaa sitä, että Eetu on valmis puhumaan vähän kaikesta, Dunderfelt selittää parin muodostamiseen liittyviä taustoja.

”Heissä on sitä samankaltaisuutta, mutta heissä on myös sitä erilaisuutta.”

Tanskanen puolestaan uskoo, että Rosa ja Eetu tulevat tasapainottamaan toisiaan monessa asiassa.

– Heissä on sitä samankaltaisuutta, mutta heissä on myös sitä erilaisuutta.

Heikki & Miina – arvopohja ydistää

35-vuotias eriarvoisuutta tutkiva Heikki on kertonut asiantuntijoille, että sosiaalinen oikeudenmukaisuus on hänelle tärkeä arvo myös mahdollisessa kumppanissa. Heikille asiantuntijat ovat valinneet puolisoksi Miinan, joka tekee asiakaspalvelutyötä ja kirjoittaa gradua valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

Heikki nimittää itseään köyhyystutkijaksi, kun taas kehitysmaatutkimuksen pääaineekseen valinnut Miina tekee vapaaehtoistyötä. Parin arvomaailma vaikuttaa varsin yhteneväiseltä. 

Arvomaailma on yksi niistä teemoista, joita asiantuntijat ovat punninneet pareja muodostaessaan.

Yhteneväisyyksistä huolimatta Heikki vaikuttaa esittelypätkien perusteella selvästi pirteää Miinaa varautuneemmalta. Asiantuntijat vihjaavat kuitenkin, ettei avausjaksossa saatu vaikutelma ehkä ole koko totuus Heikistä. Stolbow kertoo kuvan miehestä muuttuneen voimakkaasti parinmuodostusprosessin aikana.

– Kaikkien papereiden ja videoiden ja muiden perusteella oli yksi Heikki, ja sitten -- siinä pitkässä meidän kahden välisessä keskustelussa, niin sieltä alkoi kuoriutua ja tulla esille se sellainen lämmin, rento ja avoin (Heikki), Stolbow kuvailee.

– Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, miten he ikään kuin reagoivat toisiinsa, ja miten he kutsuvat toisistaan esiin eri puolia, Dunderfelt pohtii.

Sini ja Vesa – paljon potentiaalia

Kolmanneksi pariksi asiantuntijat ovat valinneet iloluonteiseksi ja avarakatseiseksi kuvaillun Sinin ja lämmintä, rohkaisevaa naista etsivän Vesan. Molemmat ovat kasvatustyössä, 28-vuotias Sini lastenhoitajana ja häntä vuoden vanhempi Vesa matematiikan opettajana. Paria yhdistää myös intohimo musiikkiin.

”Siitä voi tulla todella hyvä juttu.”

– He voivat tarjota toisilleen hyvin monia asioita, ja se kauneus on juuri siinä, että jos ja kun he antavat mahdollisuuden sille, niin mitä heistä lähtee kehittymään, Tanskanen sanoo.

Avausjaksossa nähdään jo ensimmäiset onnenkyyneleet.

– Tulee vaan sellainen olo, että kohta on mun hetki, kohta on mun vuoro, syvälliseksi ja herkäksi tunnustautuva Sini kertoo kameralle yhtä aikaa itkien ja nauraen.

Tänään alkavassa Love Island Suomi -sarjassa joukko kauniita ja komeita nuoria sinkkuja muuttaa Espanjan Marbellaan hulppeaan villaan nauttimaan toisistaan ja etsimään sitä oikeaa.

IS TV-LEHTI: Kahvipöydissä riittänee syksyllä ihmeteltävää, kun Briteissä kohusta toiseen edennyt huippusuosittu Love Island -tosi-tv-sarja saa suomalaisversionsa. Sitä juontava missikaunotar Shirly Karvinen on ohjelmasta täpinöissään.

– Tässä on tulossa jotain tosi erilaista, kuin Suomessa on koskaan ennen nähty. Realityja toki on ollut, mutta tämä on ihan omaa kastiaan – vähän niin kuin realitysarjojen Louis Vuitton, täysin omanlaisensa, hän hehkuttaa.

Joukko kauniita ja komeita nuoria sinkkuja muuttaa Espanjan Marbellaan hulppeaan villaan nauttimaan toisistaan ja etsimään sitä oikeaa.

– Äärimmäisen hyvännäköisiä ja mielenkiintoisia persoonia on luvassa, Karvinen lupailee.

Kamerat seuraavat huvilan menoa jatkuvasti, ja Subilta sitä voi katsoa kuutena iltana viikossa tunnin verran. Lisäksi maanantai-iltaisin näytetään viikon koostejakso.

Briteissä sarjan tuorein kausi naulasi jopa yli neljä miljoonaa katsojaa illassa ruudun eteen. Kaudelle haki käsittämättömät 85 000 ihmistä.

Kohuja ja katsottavaa neljällä kaudella onkin riittänyt.

Miss Iso-Britannia Zara Holland joutui luopumaan kruunustaan muhinoituaan kameroiden edessä.

Seksin määrä on hämmästyttänyt. Sitä on nähty ohjelman brittiversiossa jopa niin, että kaverit ovat seuranneet ja kommentoineet naapurisängyiltä ja taputtaneet lemminnän jälkeen.

Miss Iso-Britannia Zara Holland joutui luopumaan kruunustaan muhinoituaan kameroiden edessä. Viime vuonna muuan pari päätyi itkien anelemaan jälkiehkäisypilleriä tuotantoyhtiöltä. Yhtiö suostui mutta antoi vihaisen mandaatin: se on ensi kerralla turvaseksiä tai talosta ulos.

Shirly Karvinen sanoo nauraen, että näin ei pitäisi Suomen versiossa käydä.

– Kyllä kannustimia suojattuun rakasteluun on. Näistäkin asioista on huolehdittu, juontaja kertoo.

Kohuja ja actionia hän uskoo suomalaiskaudelta löytyvän.

– Me suomalaiset osaamme kyllä räväyttää. Vanha uskomus, että me olisimme rajoittuneita ja hiljaisia ja omassa kuoressa, ei enää tänä päivänä pidä paikkaansa. Suomalaiset ovat avoimia, sosiaalisia ja rohkeita.

Tehtävänä rakkausrealityssa on pariutua ja selvitä parinsa kanssa kahdeksan viikkoa loppuun asti. Katsojat äänestävät suosikkipariaan, ja vähiten ääniä saavat joutuvat lähtemään. Voittajaparille on tiedossa 25 000 euron potti.

Big Brotherin ja Temptation Islandin sekoituksesta Love Islandin erottaa mobiilisovellus, jolla kotoa käsin pääsee ohjailemaan eloa villassa. Suosikkiparia myös äänestetään sovelluksella.

– Katsoja tulee olemaan isossa roolissa siinä, mitä huvilassa sinkkujen elämässä tapahtuu, Shirly Karvinen selittää.

Love Island Suomi, Sub klo 21.00

Miina on osoittautunut hauskaksi ja rennoksi tyypiksi. Kuvat: Ava
Miina on osoittautunut hauskaksi ja rennoksi tyypiksi. Kuvat: Ava

Mistä saisi ostettua Ensitreffit alttarilla -sarjan Miinan rentoa asennetta ja itsevarmuutta?

Kuten moni tietää kokemuksesta, avioliitto ei ole ihan helppo konsepti toteuttaa onnistuneesti käytännössä. Etenkään, jos puolisonsa tapaa ensimmäisen kerran vasta alttarilla.

Eikä avioelämää suoranaisesti helpota sekään, jos yhteiselo täytyy aloittaa tv-kameroiden valvovan silmän alla. Jotkut meistä kuitenkin suoriutuvat tästä haasteesta – eräät jopa hyvin.

Esimerkki mallisuorituksesta löytyy Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta Miinasta.

1. Luottavainen mieli

Miinan ja Heikin hääpäivä ei ollut mieltäylentävää katsottavaa. Heikki säikkyi Miinan tyyliä, kommentoi tämän lempirunoilijavalintaa tylysti ja kieltäytyi kysymästä, onko Miinan hameen alle meneminen okei. Tuoreen avioparin yhdessäolo näytti parhaimmillaankin vaivaannuttavalta. 

Miina ei alkuvaikeuksista lannistunut. Hän malttoi antaa aikaa kivikasvoiselle puolisolleen eikä ryhtynyt tekemään kankeasti sujuneesta hääpäivästä liian pitkälle vietyjä tulkintoja. 

2. Loistava huumorintaju

Moni meistä toivoo puolisoa, jonka kanssa huumorintaju kävisi yksiin. Heikillä on käynyt tässä suhteessa erinomainen tuuri. Hän kehuu neljännessä jaksossa, että Miina on hauskin nainen, jonka hän on ikinä tavannut.

3. Makaronilaatikko valmiina

Kun Heikki saapuu seminaarimatkalta kotiin Miinan luo, on Miina loihtinut makaronilaatikkoa. Huomaavaista ja fiksua! Turhien nälkäkiukkuriitojen välttäminen lienee yksi toimivan avioliiton salaisuuksista.

(Jos puolisopisteiden kerääminen kiinnostaa, ota talteen makaronilaatikon ohje.)

4. Ihailtava itsevarmuus

– Ei tarvi lototakaan, kun voitit jo elämäsi loton, Miina kuvailee itseään vaimona. 

Hänen itsevarmuutensa ei pienestä hetkahda. Hän kertoo, että Heikillä on ollut paljon odotuksia siitä, millainen tuleva puoliso olisi, eivätkä esimerkiksi Miinan tatuoinnit ole Heikin mieleen. Miina toteaa tyynesti, että odotuksia puretaan yhdessä pikkuhiljaa. 

Perhepotretissa Heikki, Miina ja Manuela-koira.
Perhepotretissa Heikki, Miina ja Manuela-koira.

5. Rento asenne

– Tuu sitten kun tuut, ei se oo sen kummempaa! 

Näin Miina ohjeistaa Heikkiä, joka miettii, tulisiko seitsemän aikaan nukkumaan käyvän Miinan viereen makaamaan. Turha vaiheilu ja asioiden pyörittely eivät kuulu Miinan tapoihin.

”Olen tällainen Pertsa Perusmuija, ja ihan hyvin pärjään.”

Telkkarinkatsojien näkökulmasta on tietysti kiva, että Ensitreffit alttarilla -kaudesta löytyy myös draamaa, mutta Heikin ja Miinan avioliiton kannalta rento suhtautuminen asioihin on vain hyvä juttu. 

6. Ihana koiranomistaja

Miten Miinan pörröinen Manuela-hauva liittyy avioliittoon, te kysytte? Ei mitenkään, tietenkään. Valkoinen karvakaveri Manuela on silti sen verran hellyttävä tapaus, että se on mainittava.

Miina on sitä paitsi hieno esimerkki koiranomistajasta, joka selvästi rakastaa lemmikkiään, mutta jonka koko elämä ei pyöri koiran ympärillä. Heikki mainitsee neljännessä jaksossa, että Miinalla on hyvät verkostot, jotka auttavat koiranhoidossa ja mahdollistavat matkustelun. 

7. Pertsa Perusmuija

Miinalla on viehättävä pukeutumistyyli – vaikka Heikki ei Miinan hääeleganssista heti syttynytkään – ja kauniisti sisustettu koti. Toisaalta hän on ihan tavallinen tyyppi, joka ei hienostele turhia. Hän esimerkiksi herkuttelee makaronilla ja ketsupilla. 

– Et sä kyllä mikään kulinaristi ole, Heikki kommentoi. 

– En olekaan. Olen tällainen Pertsa Perusmuija, ja ihan hyvin pärjään.

Vierailija

Ensitreffit-Miina on tv:n mahtavin asennenainen! Makaronilaatikko ja 6 muuta syytä tekevät hänestä idolimme

Suorapuheisen ja avoimen Miinan kanssa on helppoa pärjätä, jos ei itse ryhdy hankalaksi. -Toivottavasti Heikki nyt tajuaa saaneensa lottovoiton ja kykenee lopettamaan jäykistelyn. Toki uudet ihmissuhteet vaativat sulattelua ja kulmien hiomista puolin ja toisin, mutta jos kaksi aikuista ihmistä kykenee avoimmuuteen ja rehellisyyteen keskinäisessä suhteessaan, se on iso plussa ja mahdollistaa tien taivaisiin saakka, jota myös onnellisuudeksi kutsutaan.
Lue kommentti