Kuvat
Nelonen Media / Lars Johnson
Selviytyjien viimeisin koskemattomuuskilpailu oli kuin Juhanille tehty. Siinä vaadittiin hyvää muistia, joka on Juhanilla erittäin hyvä.
Selviytyjien viimeisin koskemattomuuskilpailu oli kuin Juhanille tehty. Siinä vaadittiin hyvää muistia, joka on Juhanilla erittäin hyvä.

Pilasiko värisokeus Sohvaperunat-Juhanin mahdollisuudet Selviytyjät Suomi -ohjelmassa? Vaikka hän olisi edennyt finaaliin asti, tuomaristo tuskin olisi äänestänyt turkulaista voittoon, kirjoittaa toimittaja Inka Simola.

Ei voi olla totta! Tämä fiilis tuli kotikatsomassa uusinta Selviytyjät Suomi -jaksoa katsoessa. Jakson koskemattomuuskilpailu oli kuin Juhanille tehty: kilpailussa tarvittiin hyvää muistia – ja aikaisemmassa jaksossa on tullut selväksi, että Juhanin muisti ei todellakaan pätki. 

Juhani teki kuitenkin koskemattomuuskilpailussa harmillisen virheen ja otti vahingossa Noran pussin. Juhani menetti kilpailussa monia tärkeitä sekunteja – ja mokan tajuttuaan hän vaikutti luovuttavan.

Juhanille virhe oli kohtalokas, sillä hänet äänestettiin ulos kilpailusta. Ilman mokaa Juhanille olisi saattanut avautua hyvä mahdollisuus voittaa koskemattomuuskilpailu, mikä olisi taannut hänelle turvan heimoneuvoston äänestyksessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta toisin kävi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Fyysiset kilpailut ottivat välillä Juhanilla koville.

Koituiko värisokeus Juhanin kohtaloksi?

Selviytyjät Suomi Extrassa Juhani kertoi, että pussit oli aseteltu sikin sokin, mutta ongelmaksi koitui lopulta pussien väri. Juhanin mukaan hänen pussinsa taisi olla violetti ja Noran harmaa. Hän ei erottanut värejä.

– Vaikka ne pussit olis mulla tänä päivänä tässä, niin mä en tietäis, kumpi on harmaa ja kumpi violetti, Juhani sanoi ohjelmassa.

Mitä tästä voi päätellä? Onko Juhani värisokea – tai todennäisemmin puna-vihersokea? Miehistä noin kahdeksan prosenttia kärsii puna-vihersokeudesta, naisista vain 0,4 prosenttia.

”Meidän turkulaisella on vähän kevyemmät pestit leirissä.”

Jos Juhanilla on vaikeuksia värien hahmottamisessa, voidaanko pussisekaannus pistää tuotannon piikkiin? Tasavertaisuuden nimissä mahdollinen värisokeus olisi nimittäin pitänyt huomioida kilpailussa. 

Toisaalta koko pussiepisodilla ei lopulta ole väliä. Juhani olisi tuskin voittanut Selviytyjät-kilpailua, vaikka hän olisikin jatkanut ohjelmassa ja edennyt finaaliin asti. Ja syy siihen on tämä:

Muiden Selviytyjät-kilpailijoiden mielestä Juhani on passiivinen ja patalaiska. Näillä sanoilla Inga ja Taina kuvailivat Juhania. Heidän mukaansa Juhani ei tehnyt leirillä juuri mitään.

– Meidän turkulaisella on vähän kevyemmät pestit leirissä. Hän käy välillä jotain keppejä keräilemässä, mutta eipä juuri muuta, Inga kuvaili aikaisemmin.

Juhani on tuttu Sohvaperunat-ohjelmasta. Kotikatsomossakin on käväissyt mielessä, luuliko Juhani olevansa yhä kyseisessä ohjelmassa eikä Selviytyjissä?

Myös kilpailuissa Juhani oli ajoittain kuin Ilari Sahamies aikoinaan – melkoisen rento kaveri.

Tosin Juhani itse kertoi jälkikäteen, että tämä oli hänen taktiikkansa. Hän ei halunnut olla liikaa esillä eikä äänessä. Kilpailuissa hän ei halunnut olla paras eikä huonoin.

– Mä yritin olla vähän sellainen välimallin jätkä, Juhani perusteli. 

Taktiikka se on tuokin! Finaalissa tosin tuomaristo tuskin olisi äänestänyt voittoon ihmistä, joka on kannellut viidakossa lähinnä risuja – vaikka tämä risunkantaja harvinaisen mukava heppu varmasti onkin.

Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaisin kello 19.30 ja Selviytyjät Suomi Extra kello 21.00. Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Vierailija

Nyt silmät käteen! Ohjelmassa näytetään, kuinka jäljelle jääneet huomaavat joutuvansa metsästämään polttopuut itse, pudotettuaan Juhanin! Juhanin taivalta olisi mielellään katsonut finaaliin saakka.

Voe voe

Joutava jätkä, oikein että äänestettiin ulos. Kauhiast vaan ihmettelin miten pitkään tarpeettomat Anu ja Kasperi olivat mukana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla