Paras vuosi ikinä -sarjassa näyttelevä Lotta Kaihua muistuttaa, että on hyvä pohtia miettimään, mitä elämältään oikeasti haluaa.

IS TV-LEHTI: Kriiseily oman elämäntilanteen kanssa saattaa tällä hetkellä tuoda mieleen yhtä hyvin raa’an arkidraaman kuin hilpeän komediankin. Tv-sarjassa Paras vuosi ikinä se tarkoittaa onneksi jälkimmäistä.

Sarjassa Lotta Kaihuan ja Ella Lahdenmäen näyttelemät naiset huomaavat olevansa arkensa kanssa jumissa: mainostoimistossa työskentelevä Karla on burnoutin jälkeen kyseenalaistanut työnsä mielekkyyden, ja Miina tulee yhtäkkiä jätetyksi pitkästä avoliitosta.

Lääkkeeksi ystävykset laativat listan asioista, joita he ovat aina halunneet tehdä. Mainituksi tulevat muun muassa henkinen vapautuminen ja hyvinvointiin satsaaminen kuin myös huumeiden kokeileminen ja orgioihin osallistuminen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Sarjan naiset yrittävät maksimoida oman elämänsä tietyn ajan sisällä, Karlaa näyttelevä Kaihua tiivistää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaihua tunnustaa näkevänsä ristiriidan sarjan lähtökohdan ja tämän hetken maailmantilanteen kanssa.

– Tässä ajassa meidän pitää nyt minimoida elämämme, hän vertaa.

Miten pitäisi elää?

Kirsikka Saaren ja Selma Vilhusen ohjaama sekä Saaren ja Jenni Toivoniemen käsikirjoittama Paras vuosi ikinä saattaa kuitenkin osua hyvään saumaan.

Se on komediaa ristiriidoista, mutta pohjalla on vakavaakin asiaa: kolmekymppiset naiset kipuilevat sen kanssa, miten pitäisi elää.

Ajatukset ovat tuttuja myös 37-vuotiaalle Kaihualle. Viisi vuotta sitten hän matkusti yksin Aasiassa kahden kuukauden ajan ja kävi samalla läpi omia ajatuksiaan.

– Entä jos haluaa asua New Yorkissa ja maaseudulla samanaikaisesti? Tai harrastaa joogaa ja bilettää samalla viikon putkeen? Ikään kuin pitäisi yrittää mennä koko ajan moneen suuntaan, jotta elämä tuntuisi täydeltä, Kaihua pohtii.

Elämäntapaoppaiden perusviestinä on usein se, että kaikki on mahdollista ja kiinni vain itsestä. Jos mahdollisuuksia ei pysty itse rajaamaan, niiden paljous voi kuitenkin muuttua taakaksi.

– Kaikkea kokeillaan, koska joku jossain on sanonut, että tätä kannattaa kokeilla – eikä mietitä sitä, mitä itse oikeastaan haluaa.

Selviytymiseen ei ole muuta vaihtoehtoa kuin itsensä kuunteleminen.

– Jos nykyisessä epidemiassa haluaa nähdä jotain hyvää, ainakin tässä voi pysähtyä ja miettiä, mitä kaikkea sitä oikeasti tarvitsee. Mitkä ovat omia haluja ja intohimoja ja mitkä ovat vain valehaaveita, jotka ovat tulleet jostain ulkopuolelta – kapitalismin, television tai jonkin fiktion kuvastosta?

Paras vuosi ikinä, torstaista 26.3. alkaen C More -suoratoistopalvelussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla