Kuusiosaisessa ruotsalaissarjassa tutustutaan arkkitehtien asumuksiin. 

IS TV-LEHTI: Arkkitehti Martina Eriksson asui miehensä kanssa peräti 6 vuotta asuntovaunussa tontilla, johon suunnitteli kotiaan. Hän piirsi ja teki pienoismalleja, kiipesi mäntyyn osatakseen sijoittaa ikkunat oikein ja halusi kaiken olevan täydellistä.

Siinä vasta omistautumista!

Gotlantiin noussut Villa M on kulmikas talo, joka huokuu jonkinlaista 1970-luvun koruttomuutta. Valo on sisällä kaunis ja tuo huoneisiin rauhallista tunnelmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Talon linja on rustiikki, siinä on rosoisuutta, Eriksson itse määrittelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin alkaa Ann Victorinin juontama ja tuottama, idyllisesti kuvattu kuusiosainen ruotsalaissarja Arkkitehdin kotona. Ohjelmassa tutustutaan naapurimaan kuuden nimekkään arkkitehdin asumuksiin ja samalla kartoitetaan heidän taustaansa sekä heidän arvojaan suunnittelijoina. Myös arkkitehtien kuuluisia kohteita esitellään.

Martina Eriksson jätti taakseen ison tukholmalaisen arkkitehtitoimiston ja suuret projektit Ruotsissa ja ulkomailla. Hän haluaa nyt Gotlannissa ollessaan tehdä vain sellaisia töitä, joiden tilaajat hän oppii tuntemaan.

Hetimiten hän sai suunniteltavakseen kirjailija Håkan Nesserille talon, joka olisi ilmastoa säästävä ja haapalaudoilla verhoiltu. Luonnon huomioon ottaminen on Martina Erikssonin erityisosaamisalaa, ja hän tutkii lakkaamatta tuulta, valoa ja vettä.

Veikeitä suunnittelutöitä nähdään, esimerkiksi ulkosuihku Erikssonin kotona. Hänestä on ihanaa aloittaa päivä käymällä suihkussa auringopaisteessa. Kulkeminen pihatilojen ja sisätilojen välillä on muutenkin tärkeää Erikssonille ja hänen miehelleen, joten ulkokeittiö on näin ollen tarpeellinen.

Sarjassa nähdään myös muun muassa Sanna Hederus, joka luo entisistä teollisuusalueista asuinalueita ja Thomas Sandell, joka on syntynyt Pietarsaaressa. Hän on tyytyväinen 13-neliöiseen kesämökkiinsä.

Arkkitehdin kotona, Teema & Fem klo 17.25.

Sisältö jatkuu mainoksen alla