Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.
Mia ja Karam rakastuivat vuonna 2012. He pitävät yhteyttä lähinnä Skypen välityksellä. Kuva: Liv
Mia ja Karam rakastuivat vuonna 2012. He pitävät yhteyttä lähinnä Skypen välityksellä. Kuva: Liv

Mia ja Karam kertovat vuosien taistelusta Kielletty rakkaus -ohjelmassa. Jos sinulla on samankaltaisia kokemuksia, vastaa jutun lopussa olevaan kyselyyn!

Maanantai-illan Kielletty rakkaus -jaksossa rakkaustarinansa kertovat Mia, 46, ja Karam, 34. Kaksikon yhteydenpito sai  alkunsa Facebookissa 2012. Parin kuukauden viestittelyn jälkeen Mia päätti lähteä käymään Karamin luona Tuniassa. Tapaamisen jälkeen rakkaus roihahti, ja vuonna 2013 pari meni naimisiin. 

Mia ja Karam ovat joutuneet kuitenkin pitämään yhteyttä lähinnä vain Skypen välityksellä, sillä Karam ei ole saanut lupaa tulla Suomeen.

”Me ollaan naimisissa, mutta mies ei saa tulla tänne.”

– Siitä on nyt viisi vuotta, kohta kuusi, kun me olemme ensimmäisen kerran laittaneet viisumihakemuksen. Se oli nopea päätös, että ei, ei ei. Me ollaan naimisissa, mutta mies ei saa tulla tänne, Mia kertoo jaksossa.

Päätös on harmittanut luonnollisesti molempia.

– Ei ollut mitään muuta syytä kuin se, että hänen oletettiin olevan tällainen hengailijapoika, joka haluaa lähteä kiertelemään ympäri Eurooppaa ja kattelemaan maailmaa, Mia ihmettelee jaksossa.

Vuosien vääntö suomalaisten maahanmuuttoviranomaisten kanssa on ollut Mian mukaan raskasta.

”Parin vuoden taistelun jälkeen ajattelin, että mä en enää jaksa.”

– Tämä vaatii ihan hirveästi parisuhteelta. Parin vuoden taistelun jälkeen ajattelin, että mä en enää jaksa. Että en jaksa taistella tästä enää yhtään – että antaa olla. Hain sitten avioeroa, Mia kertoo.

Pari ei ole enää naimisissa. Vuosien taistelu on kuitenkin tuottanut sen verran tulosta, että illan jaksossa nähdään, kuinka Karam on vihdoin saanut 45 päivän viisumin Suomeen. Pari toivoo pääsevänsä vihdoin aloittamaan normaalin arjen.

Miltä tuntuu rakastua ulkomaalaistaustaiseen kumppaniin? Onko sinulla samankaltaisia kokemuksia kuin Mialla ja Karamilla? Kerro tarinasi jutun lopussa! Vastauksia voidaan käyttää Me Naisten jutussa.

Kielletty rakkaus Livillä ma kello 21.00

Me Naiset ja Liv kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Vierailija

Mia, 46, tapasi netissä kolmekymppisen tunisialaismiehen ja rakastui: ”Olemme naimisissa, mutta mies ei saa tulla Suomeen”

Luojan kiitos maahanmuutto ei ole niin helppoa, että vihkitodistus riittäisi. Suomessa on niin paljon "suvakkinaisia", jotka menee naimisiin kaikkien "hädässä" olevien kanssa. Naittaisivat varmaan lesket mummonsakin. Ei siinä kunhan ei tule rötöstelemään tai sossutuille, niin tervetuloa vaan, kun on jo vaimokin valmiina.
Lue kommentti

Originelli She’s Wild Again Tonight -elokuva viehättää.

IS TV-LEHTI: Fia-Stina Sandlundin kokeellisessa draamassa välkehtivät Shima Niavarani, Gustaf Norén ja Jon Coombs, kaikki omilla oikeilla etunimillään. 

Brooklynilaisessa ateljeessa nuoret näyttelijät Shima ja Gustaf kohtaavat. Aikeena on näytellä uudessa versiossa August Strindbergin Neiti Juliesta (1888). Ohjaajaa ei kuulu paikalle, ja yö sujuu yhdessä muuten vain hengaillen. Taiteilijoiden kohtaamisesta muodostuu performanssi. Originelli elokuva viehättää.

Roolileikeillä ammatillinen tunnelma muuttuu näytelmän kaltaiseksi valtapeliksi ja metadraamaksi, draamaksi draamasta. Näyttelijät esittävät fiktiivisiä itsejään. Elokuvan viimeiset 20 minuuttia ovat tiettävästi täysin improvisoidut.

Kyseessä on ohjaajan Miss Julie -trilogian päätösosa. Aiemmat elokuvat ovat vuonna 2012 ilmestyneet She’s Blonde Like Me ja She’s Staging It. Nimi She’s Wild Again Tonight pohjautuu Strindbergin vuorosanoihin, joita Gustaf yrittää sisäistää ja joita Shima ilmentää.

Sukupuolirooleilla pelehditään kunnolla. Elokuva on virkistävä ja luova, älykäs ja odottamaton. Tyyliin ja vitivalkoisiin kulisseihin alkaa tosin hieman puutua, ja keveä lanka toden ja fiktion välillä on ärsyttävänkin häilyvä.

Kirjallisuuden, elokuvan ja teatterin tuntemus auttaa paljon elämyksen sisäistämisessä.

She’s Wild Again Tonight, Teema & Fem klo 21.00

Ismo on ja pysyy. Hyvä niin!

19 vuotta. Niin pitkään Ismo Laitela on meitä on ilahduttanut Salatuissa elämissä. Ismoa näyttelevä Esko Kovero on ainoa näyttelijä, joka on kulkenut mukana sarjassa alusta asti.

Ismon historia on värikäs eikä hän todellakaan ole aina ollut kaikista rakastettavin hahmo. Mutta ehkä juuri siksi Ismossa on jotain aivan mahtavaa. Ismon kaltaiset tyypit antavat ihmiskunnalle toivoa. Ismo luo turvaa ja pysyvyyttä. Ismon voi nähdä kotisohvilla vuodesta toiseen. Ismo ei katoa. Ismo ei hylkää.

Voimme myös oppia paljon Ismon elämästä! Listasimme Ismon parhaat opetukset:

 1. Vastoinkäymiset kuuluvat elämään. Liisa-puolison kuolema, Miia-tyttären syöpä ja kuolema. Peliriippuvuus, sairastuminen syöpään. Ismo on jäänyt myös moottorikelkan alle. Ismolle on sattunut sanalla sanoen paljon. Mutta hän on aina selvinnyt! Sinäkin voit selvitä. Minäkin voin selvitä. Me kaikki voimme selvitä.
  Ismo ja lapset Miia (Venla Saartamo) ja Kalle (Pete Lattu). Kuva: Sanoma-arkisto
  Ismo ja lapset Miia (Venla Saartamo) ja Kalle (Pete Lattu). Kuva: Sanoma-arkisto
 2. Jäärä ja urpokin voi kehittyä. Sarjan alkuvuosina Ismo oli väkivaltainen ja homofobinen. Oman pojan homoseksuaalisuus oli Ismolle kova paikka, eikä hän tahtonut millään päästä ennakkoluuloistaan eroon. Ismon tarina kuitenkin osoittaa, että vaikka olisi kehno vanhempi, koskaan ei ole liian myöhäistä hakea apua. Aina voi kehittyä! Ismo on nykyään aivan eri mies. Ymmärtäväinen ja suvaitsevainenkin. 
  Paula (Johanna Nurmimaa), Ismo) ja Liisa (Susanna Mikkonen). Kuva: MTV3
  Paula (Johanna Nurmimaa), Ismo) ja Liisa (Susanna Mikkonen). Kuva: MTV3
 3. Ikinä ei tiedä, mistä rakkaus löytyy. Ismon seurusteluhistoriasta ei käänteitä puutu. Vuonna 2014 MTV3 laski, että 15 vuoden aikana Ismo seurusteli 15 naisen kanssa. Oli eronnutta, karannutta, varattua ja huijaria. Ja onpa Ismo kerran jättänyt jonkun alttarillekin. Mutta silti hän on saanut paljon aitoakin rakkautta osakseen. Viimeisimmän kriisin Ismo kohtasi, kun hän mietti, uskaltaako heittäytyä suhteeseen transseksuaalin kanssa. Lopputulos oli, että kyllä hän uskaltaa. Hyvä Ismo!
  Bestikset. Kuva: MTV3/handout
  Bestikset. Kuva: MTV3/handout
 4. Tosiystävyys ei kuole koskaan. Ismo ja Seppo Taalasmaa olivat parhaita kavereita 14 vuotta, kunnes Seppo (Jarmo Koski) lähti sarjasta. Vaikka Ismon ja Sepon tarinaan mahtui raskaita vaiheita, heidän välillään tiivistyi jotain varsin kaunista. Kaveria ei jätetä. Ja ystävyys on todennäköisesti paljon pysyvämpää kuin moni parisuhde.
"Pike"

Onneksi on Laitelan Ismo! 4 asiaa, jotka voimme oppia kaikkien aikojen värikkäimmältä Salkkarit-hahmolta

En enää seuraa Salattuja elämiä kuin satunnaisesti. Esko Kovero on kuitenkin sarjassa parasta mielestäni! Toinen "must" on Maija-Liisa Peuhu, ja Jarmo Koskea jään myös kaipaamaan. Esko Kovero on kovasti sutjakoitunutkin, hyvä hänelle - ja myös katsojille, sillä nyt varmaan hyväkuntoinen "Ismo" jaksaa olla ilonamme hamaan sarjan päättymiseen asti (joka ajankohta toivottavasti on erittäin kaukana). Miksi nyt ei muuten ole lehdessä palaute-lomake toiminnassa? Siellä lukee keltaisella pohjalla,...
Lue kommentti