Itkua ja naurua muttei laulua – se on Villa Hintikka, jossa tutut tyypit kokoontuvat Marja Hintikan kanssa mökille ja puhuvat rehellisesti ja avoimesti.

IS TV-LEHTI: Tänään alkava Villa Hintikka on Marja Hintikan luotsaama keskusteluohjelma, jonka jokaisessa jaksossa Marja viettää mökkipäivää kolmen tunnetun henkilön kanssa.

Jaksot on jaoteltu löyhästi teemoihin. Aloitusjaksossa keskustellaan suomalaisten voimanaisten elämästä. Mukana ovat Lenita Airisto, Anna Puu ja Elina Gustafsson.

– Se oli täydellinen ensimmäinen jakso, vaikka itseäni jännitti, mitä kaikesta tulee. Olimme suunnitelleet ohjelmaa pitkään ja minulla oli tietty visio siitä, mitä haluan, Marja kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Ja sitten nämä kolme naista tulivat paikalle aivan liekeissä ja toivat mukanaan mielettömän energian, tsemppasivat toisiaan ja minua. Olen edelleen niin kiitollinen heille siitä energiasta, jonka heiltä sain, koska sen jälkeen tiesin, että tästä tulee hyvä ohjelma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Olemme itkeneet ja nauraneet kuvauksissa paljon.”

Marja sanoo, että näiltä kolmelta naiselta voisi kuka tahansa ottaa mallia.

– He näyttävät esimerkkiä siitä, miten suoraan elämästä voikaan puhua. On niin terapeuttista ja vapauttavaa, kun ei tarvitse ylläpitää mitään kulisseja. Kuinka paljon ihmiset käyttävätkään aikaa kaiken maailman kiertelyyn ja kaarteluun? Marja pohtii.

Ohjelmassa puhutaan paljon vakavista teemoista ja elämän suurista asioista, iloista ja suruista.

– Olemme itkeneet ja nauraneet kuvauksissa paljon. Moni ohjelman vieraista ei tuntenut ennalta muita saman jakson vieraita, mutta keskusteluissa mentiinkin todella syvälle. 

Marjan mielestä suomalaiseen keskustelukulttuuriin liittyy vääränlainen stigma.

– Haluan murtaa sen stereotypian, että olemme tuppisuinen kansa. Kun suomalainen avaa suunsa, niin hän puhuu asiaa eikä ole turhan hölisijä. Suomalaiset ovat todella aitoja.

”Tehtäväni on antaa vieraiden loistaa”

Ruotsalaisesta Renées brygga -menestysohjelmasta ideoitu Villa Hintikka antaa mahdollisuuden syvällisiin keskusteluihin huolettomassa mökkimiljöössä.

– Kun minulle ehdotettiin tätä ohjelmaa, olin vielä äitiysloman syövereissä. Katsoin otteen ruotsalaisversiosta ja halusin ehdottomasti tehdä tämän, Marja sanoo.

– Ohjelmassa on kunnolla aikaa keskustella ja rauhoittua. Tehtäväni on olla kuuntelijan roolissa, ihmisten tarinoiden välittäjänä, ja antaa vieraiden loistaa.

Kyseinen työpesti sysäsi Marjan uusille urille, ja sen jälkeen hänet on nähty myös Luokkajuhlat-ohjelmassa ja Vappu ja Marja Livessä, joka jatkuu helmikuussa.

– Vappu ja Marja Live on hyvin erityyppinen ohjelma, jossa energia on räjähtävää ja keskustellaan päivänpolttavista aiheista. Välillä tarvitaan hurlumheitä, välillä kunnon rauhoittumista.

Villa Hintikka, torstaina 9.1. klo 21.00 MTV3:lla.

Vierailija

Mahtavaa, nyt Hintikka voi tehdä verovähennyksen kesämökistään, joka on jo aiemmin laitettu kuntoon tosi-TV:ssä.
#siisniinkuoikeesti

Sisältö jatkuu mainoksen alla