Vauhdissa ovat jälleen rikosetsivä Sam Breen (Nic Sampson), komisario Mike Shepherd (Neill Rea) ja rikosetsivä Kristin Sims (Fern Sutherland). Kuva: All3Media/Yle
Vauhdissa ovat jälleen rikosetsivä Sam Breen (Nic Sampson), komisario Mike Shepherd (Neill Rea) ja rikosetsivä Kristin Sims (Fern Sutherland). Kuva: All3Media/Yle

TV1:n arkipäivien suositulla iltapäiväpaikalla alkaa Murhia ja kantrimusiikkia -sarjan viides kausi.

IS TV-LEHTI:  Yleensä australialaisia ja uusiseelantilaisia sarjoja katsoessa allekirjoittaneella tulee halu muuttaa paikkakunnalle. Niin kokonaisvaltaisesti viehättäviltä ne vaikuttavat. Toisin on kuitenkin Murhia ja kantrimusiikkia -sarjan kanssa.

Syynä ei suinkaan ole se, etteikö sielläkin olisi huikean kaunista tai etteivät ihmiset vaikuttaisi olevan superystävällisiä ja rentoja. Pulmana vain on se, että 5 000 asukkaan Brokenwoodissa tapahtuu jatkuvasti murhia.

Palkitusta uusiseelantilaisesta rikossarjasta (Brokenwood Mysteries 2014–) alkaa tiistaina viides kausi, joka nähdään TV1:n arkipäivien suositulla iltapäiväpaikalla. Aloitusjaksossa kantrimusiikkia rakastava komisario Mike Shepherd (Neill Rea) ja hänen tiiminsä rikosetsivät Kristin Sims (Fern Sutherland) ja Sam Breen (Nic Sampson) sekä kuolinsyyntutkija Gina Kadinsky (Cristina Serban Ionda) selvittävät kiertävän tivolin omistajan kuolemaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uudella kaudella on aiempien tapaan neljä tarinaa, jotka esitetään kaksiosaisina jaksoina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihastuttavaa sarjassa on roolihenkilöiden maanläheisyys. Tarinoita on helppo seurata: vaikka ratkotaankin murhamysteereitä, katsoessa ei tarvitse jännittää.

Rikossarja on myyty kymmeniin maihin, ja se on valtavan suosittu esimerkiksi Ranskassa.

Suomessa neljä ensimmäistä tuotantokautta esitettiin viime vuoden tammi–maaliskuussa. Myös täältä ohjelma löysi paikkansa: Finnpanelin mukaan vuoden 2018 helmikuussa se oli TV1:n kuukauden viidenneksi katsotuin ohjelma. Keskikatsojamääränä oli tuolloin 642 000.

Aucklandin lähistöllä kuvatun sarjan näyttelijät saavat yhteyden<HH>ottoja faneilta ympäri maailmaa.

– Sain hiljattain viestin suomalaiselta mieheltä, joka oli hyvin kiinnostunut ostamaan mitä tahansa käytettyjä kenkiäni. Hän olisi maksanut ison rahan niistä, koska selvästikin se oli hänen juttunsa, Fern Sutherland kertoi uusiseelantilaiselle Stuff-lehdelle lokakuussa.

Sarjasta on fanien iloksi tulossa myös kuudes kausi.

Murhia ja kantrimusiikkia, TV1 klo 17.10

Sisältö jatkuu mainoksen alla