Sujuvan yhdentekevää toimintakomediaa – no mikä jottei.

IS TV-LEHTI: Tämä elokuva avasi suomalaisohjaaja Renny Harlinille tien Kiinan isoille elokuvamarkkinoille. Toimintakomedia Skiptrace on mukaelma Hongkongin supertähden Jackie Chanin Yhdysvalloissa tekemistä hölmöistä Rush Hour -komedioista (1998–2007), joissa häntä säesti koomikko Chris Tucker.

Kiinalaistuotannossa Tuckerin osan surkuhupaisena, liki kaikesta valittavana amerikkalaisena on korvannut tätä astetta vaisumpi Johnny Knoxville.

Kaava on sama kuin Chanin elokuvissa usein aiemminkin: hän vastaa toimintakohtausten tappeluista ja lempeydestä, Knoxville sutkauksista ja sarkasmista. Ohuena lankana on paikallista alamaailmaa pyörittävä mystinen rikospomo Matador, jota Chanin näyttelemä poliisi Bennie on jahdannut jo vuosikymmenen ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Varsinaisesti tarina on toki vain kehys toimintakohtauksille ja näyttäville maisemille muun muassa Mongoliasta ja Gobin aavikolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lopputulos on sujuvan yhdentekevä, ja siitä on vaikea tunnistaa tavallisesti huomattavasti näyttävämpää kuvaa tekevän Harlinin kädenjälkeä. Chanin fysiikkakaan ei enää yllä 1980- ja 1990-luvun tähtielokuviensa akrobatiaan.

Skiptrace oli silti menestys etenkin Aasiassa. Sen ansiosta Harlinilla on kiinalaiselokuviaan varten nykyään Hongkongissa ja Pekingissä toimiva oma tuotantoyhtiö.

Skiptrace, sunnuntaina 17.6. klo 23.35 Nelosella. Me Naiset, Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla