Ludwig Licht (Wotan Wolke Möhring) ja Faye (Michelle Meadows) ovat West of Liberty -sarjan keskiössä. Kuva: Frédéric Batier/Yle
Ludwig Licht (Wotan Wolke Möhring) ja Faye (Michelle Meadows) ovat West of Liberty -sarjan keskiössä. Kuva: Frédéric Batier/Yle

Ruotsalais-saksalainen jännityssarja West of Liberty muistuttaa hyvällä tavalla monia amerikkalaisia vakoojasarjoja.

IS TV-LEHTI:  Kansainvälisiin vakoojakuvioihin sijoittuva West of Liberty (Väster om friheten, 2018) on kuusiosainen ruotsalais-saksalainen jännityssarja. Se perustuu Thomas Engströmin romaaniin.

CIA:n Berliinin-toimiston päämies Clive Barner ottaa yhteyttä Ludwig Lichtiin, joka toimi 1970-luvulla Stasin kaksoisagenttina. Nämä kaksi miestä ovat kokeneet kylmän sodan aikaisen ilmapiirin, josta uusilla nuoremmilla agenteilla ei ole kokemusta. Barner haikailee vanhan maailman perään. Licht taas on ollut poissa tiedustelupalvelun kuvioista kauan, ja mies on pahasti velkaantunut ja rappiolla.

Lichtin on kuitenkin aika palata takaisin vakoojamaailmaan, sillä hän saa erityisen salaisen tehtävän.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Harmaita hiuksia CIA:lle aiheuttaa Hydraleaks-ilmiantojärjestö, jonka johtaja on kadonnut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäksi järjestön tärkeitä jäseniä on murhattu Marokossa. Teon silminnäkijä on ilmestynyt Berliiniin, ja Ludwig saa tehtäväkseen suojella naista.

Pääosin englanniksi puhuttu sarja on tehty kansainväliseen levitykseen. Barbara Ederin ohjaama sarja muistuttaa monia amerikkalaisia vakoojasarjoja.

Pohjoiseurooppalaista sarjassa on sen harmaaseen sävyttyvä tumma värimaailma. Berliinin kaupungista muodostuu karun arkinen kulissi tapahtumille.

Sarjaa levittää ITV, ja se myytiin ennakkoon Ylelle ja Norjaan. Usko sarjaan on ollut siis vahvaa.

Juonenkuljetus onkin tehokasta ja sujuvaa. Sen sijaan pääosin saksalaisten ja ruotsalaisten näyttelijöiden englanniksi puhutut vuorosanat jäävät paperinmakuisiksi ja hahmot ainakin avausjaksossa ohuiksi.

Päähenkilö Ludwig Lichteä näyttelevä Wotan Wilke Möhring on tuttu muun muassa elokuvasta Operaatio Valkyrie (2008).

Wikileaksin Julian Assangea muistuttavaa ilmiantojärjestön johtajaa näyttelee Babylon Berlin -sarjasta tuttu Lars Eidinger.

West of Liberty, Teema & Fem klo 22.00

Vierailija

Sarjan näyttelijät tekevät huipputyötä. Sarja on huippuhyvä ja pitää yllä jännitettä, niin että muu maailma unohtuu. Sarja imaisee mukanaansa kuin huippuimuri. Näin hyvää jännitys-sarjaa en ole vuosikymmeniin katsonut. Berliinin toimiston johtajaa, Clive Barneria, näyttelevä miesnäyttelijä (????!!!!KUKA) on SAIRAAN hyvä. Tämä Me Naiset-lehden arvostelu on ilmeisesti nuoren naisen kirjoittama eikä tunnista erinomaista näyttelijäntyötä. Pitääkö olla Brad Pitt tai muu vastaava (keskinkertainen näyttelijä) julkkisnäyttelijä, että tämän arvostelun kirjoittanut ´tunnistaa´näyttelijän työskentelyn laadun. HUIPPUSARJA! Pakko lisätä: sairaan hyvä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla